Zöldülnek a vállalatok!?

2019.11.03. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Valóban számít az új generációs munkavállalóknak, hogy mit tesz munkahelyük a környezetért? Van olyan catering cég, étterem, akivel együttműködve igazán fenntartható lehet a céges karácsonyi vacsora? Milyen megoldásokkal tehetők zöldebbé a vállalati mindennapok? A november 6-án a MOHA házban megvalósuló Zöldülő Vállalatok, egynapos expon többek között a fenti kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány már nem csak a lakosságot és a vendéglátóipart szeretné zöldíteni, tapasztalataik alapján egyre nagyobb az érdeklődés a vállalati oldalról is a felelős működésre. “Vállalati programjaink során egyre több kérdést kaptunk arról, hogy hol érdemes elkezdeni az irodai zöldülést, ismerünk-e környezetbarát szolgáltatókat, hogyan csökkenthető az irodai működés ökológiai lábnyoma. „ - mondta el Lehel Zsuzsanna az alapítvány programvezetője. 

Talán bele sem gondolunk, hogy mennyi energiát használunk munkánk során, mekkora mennyiségű szemetet termelünk irodai hétköznapjainkon. Egy korábban megjelent cikk szerint, egy-egy munkavállaló egy év alatt majdnem 500 eldobható poharat is elhasználhat, és akkor a rendezvényekről, irodakellékekről nem is beszéltünk. Szerencsére azonban, - a Gasztrohősök tapasztalatai, valamint nemzetközi trendek is azt mutatják - egyre nagyobb az igény a vállalati mindennapok zöldülésére. Egy Y és Z generációt érintő, a Deloitte által készített kutatásból pedig az is kiderül, hogy a munkahely kiválasztásánál is fontos szerepet játszik, hogy milyen hatással van az adott munkahely a környezetére, valamint, hogy mit tesz a mindennapokban a bolygónkért. 

A Zöldülő Vállalatok egynapos expon előadásokat hallhatnak az érdeklődők a vállalati szektor szerepéről és felelősségéről, a megújuló, pozitív környezeti hatást kiváltó csapatépítőkről. Egy szakértői kerekasztal beszélgetésen pedig arra keresik majd a választ a résztvevők, hogy mennyivel járulnak hozzá a vállalat munkavállalókat célzó fenntarthatósági intézkedései az employer brandinghez. 

A beszélgetésen résztvevő szakértők: 

 • Balogh-Mázi Mária CEO, Dreamjo.bs
 • Csizmadia Máté pszichológus, a Zöld Pszichológia blog szerkesztője
 • Kenyhercz Kinga PR specialist, ACG Reklámügynökség
 • Lévai Gábor ügyvezető, Green Brands Hungary
 • Moderátor: Barna Eszter, újságíró, HR Portál

Az előadások, beszélgetések mellett környezetbarát irodai termékeket, szolgáltatásokat kínáló cégeket ismerhetnek meg, próbálhatnak ki a résztvevők. A standokon kiderül, hogyan lehet zöldebb:

 • a meetingek, rendezvények bekészítése
 • a csapatépítő program
 • a vállalati rendezvények
 • az irodai szolgáltatások
 • a működési folyamatok
 • az irodai környezet
 • a vállalati ajándéktárgyak

A rendezők szeretettel várnak minden érdeklődőt november 6-án 9 és 13 óra között a MOHA Házban (1143 Budapest, Gizella út 42-44.). 

Az esemény regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat az alábbi űrlap kitöltésével jelezhetik a szervezők felé.  


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing