Ybl Galéria: Sebestyéntől – Sebestyénről

Május 15. – Június 8. között – Díszterem, kamaratárlat

Egy újabb tárlat, mely Budapest új, kortárs kiállítási helyszínén nyílik, az Ybl Galériában.
Az Ybl Miklós megálmodta Ybl Palota, melyet Pest egyik legszebb palotájaként tartanak számon, már régebben is gyakran szolgált képzőművészeti kiállítások helyszíneként. 2013-tól ez a hagyomány újraéledt a palota falai közt. A társasági és művészeti élet régi-új központjában május közepétől látogathatja a közönség Sebestyén János festőművész munkáit.
Különleges program, hogy 2013. május 29-én szerdán, 18 órakor... 

... maga a művész mutatja majd be a tárlatot, és várja mindazokat, akik megnézve műveit szeretnének beszélgetni az általuk ébredő gondolatokról, érzésekről. A házigazda Sebestyén János mellett Győrfi András, barát és pályatárs lesz, ő ajánlja a közönség figyelmébe egy pohár izgalmas bor mellett ezeket a különleges alkotásokat.

Sebestyén János festőművész 1977-től 1980-ig a moszkvai Szurikov Képzőművészeti Akadémián kezdte, és Budapesten a Képzőművészeti Főiskola festő szakán, Kokas Ignác osztályában fejezte be tanulmányait. Belföldön és külföldön egyaránt számos kiállításon vett részt, művei több magángyűjteményben megtalálhatók a nagyvilágban. Idehaza többek között Budapesten számtalan helyszínen (többször az Operaház Vörös Szalonjában is), Pécsett, Kecskeméten, Szegeden, Nagykanizsán, határainkon túl túl pedig Bécsben, Koppenhágában, Stockholmban, a hollandiai Nordeidében, Goudában és Rotterdamban, a finnországi Hyvinkaa-ban és Helsinkiben állították ki munkáit. Közreműködött színházi produkciókban (TranzDanz, Magyar Állami Népi Együttes), számos könyv jelent meg az ő illusztrációival. Mostani kamaratárlata kifejezetten az Ybl Palota miliőjébe lett tervezve, az inspirációt a múlt és jelen izgalmas összekapcsolódása, a nemes patina és a szépművész hagyományok adják. Éppen ezért nagyon érdekes, hogy művész és közönsége találkozhat egy ilyen sejtelmes környezetben, elvarázsolva a kiállított művektől.

Kalandozzon el ebben a csodálatos világban, ahol kortárs históriák krónikásai lehetünk mindannyian, várjuk szerdán, azaz május 29-én az Ybl Palotába, 18 órától!

www.yblrendezveny.hu

www.egyketto.eu


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing