XX. Szőlészeti és Borászati Konferencia

2019.02.11. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Az Eszterházy Károly Egyetem és az Egri Borút Egyesület szervezésében.

A rendezvény helyszíne: Eger, Eszterházy Károly Egyetem Díszterem

Időpont: 2019. 02. 14-15.

 

PROGRAM

08:00-09:00 

REGISZTRÁCIÓ 

 

2019. FEBRUÁR 14. CSÜTÖRTÖK

 

Megnyitó 

 

9:00-09:15 

Dr. Liptai Kálmán rektor Eszterházy Károly Egyetem

Dr. Lőrincz György elnök Egri Borút Egyesület

Dr. Váczy Kálmán Zoltán főigazgató EKE, Kutatási és Fejlesztési Központ 

 

Generációk egymás között

 

09:15-09:45

Leitersdorfer Edit 

Kárásztelek Pezsgőpincészet

 

09:45-10:15

Tóth Kata 

Tóth Ferenc Pincészet

 

10:15-10:30

KÁVÉSZÜNET

 

Fókuszban a minőség

 

10:30-11:30

Caroline Gilby Master of Wine 

Hogyan lehet sikeres a magyar bor

 

11:30-12:15

Dominique Valentin 

A borkóstolás tudománya

 

12:15-13:10

EBÉD

Eger Bor MOST – borokkal

 

Összefogással minden könnyebb 

 

13:10-13:40

Soltész Gergő 

Bemutatkozik az Egri Borműhely

 

13:40-14:40

Kerekasztal beszélgetés: KADARKA – Régen és Most

 

Külhoni Magyar Borászok Egyesülete: Maurer Oszkár,

Geönczeöl Attila, Pálfi Noémi, Csutorás Ferenc, Szentesi József, Nagy-Sagmeister Ernő

A beszélgetést vezeti: Szabó Edit borszakíró

 

 

Vállalkozás fejlesztés eszközei I.

 

14:40-15:20

Monika Bielka-Vescovi 

Lengyel borpiac sajátosságai 

 

15:20-16:10

Jean-François Quenin 

Chateau de Pressac – Egy bordeaux-i chateau sikertörténete 

 

16:10-16:25

KÁVÉSZÜNET 

 

Maradjunk formában – ültetvény menedzsment, borászati technológia

 

16:25-17:05

Fendrik Zsóka

A Simonit & Sirch metszéstechnológia

 

17:05-17:25

Ruppert Ignác

A tölgyfahordók szerepe a 21. századi érleléstechnológiában

 

 

17:25-18:05

Borbás Éva 

Vinventions: Megoldások, hogy boraink a palackozás után is a legjobb formájukat hozzák

 

Tervezett előadó

18:05

VACSORA

 

18:30-21:00

SÉTÁLÓ BORKÓSTOLÓ

 

 

 

2019. FEBRUÁR 15. PÉNTEK

 

08:30-09:00

REGGELI 

Vállalkozás fejlesztés eszközei II. 

09:00-09:35

Tokár Péter  

Munkaerőpiaci kitekintés - Hogyan érinti a mezőgazdaságot a munkaerőhiány?

09:35-10:00

Kerekasztal beszélgetés: HR a szőlőben

 

ifj. Szepsy István, Dr. Lőrincz György, Soltész Gergő, Tokár Péter

A beszélgetést vezeti: Szabó Edit Borszakíró

10:00-10:30

Hamarics Imre

EU-s források az élelmiszeriparban. Mire elég 10 milliárd a borászatoknak?

10:30-10:45

KÁVÉSZÜNET

10:45-11:30

Rozsnyói Krisztián

Fejes Botond

Állandó értékek, tartós trendek, rövid divatok a borpiacon a Bortársaság szemszögéből

11:30-12:00

Herczeg Ágnes

A diszkont láncok működése és szerepük a borkereskedelemben.

12:00-13:00

EBÉD

Közösségi márka 

13:00-13:30

Horkay András

Villányi Franc

13:30-14:00

Ipacs Szabó István

Villányi RedY

Bor és Lélek

14:00-14:45

Kerekasztal beszélgetés: BORGASZTRONÓMIA – Így Főzünk Mi

 

SVÉT Ruprecht László, Rózsa Péter, Sándor Tamás, Macsinka János

A beszélgetést vezeti: Szabó Edit Borszakíró

14:45

ZÁRSZÓ 

 


Cikkajánló
- Gin-tonic bérlet a Várkert Bazárban
- Csáth Géza Emlékest a Városliget Caféban
- Idén is Badacsony New Yorkban!
- XX. Szőlészeti és Borászati Konferencia
- Csábíts szezonális fogásokkal!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing