XIV. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL – életmód nap nem csak növényevőknek

2010.06.19. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok

A rendezvény szervezője az Egészség-vár Alapítvány ezúton hívja meg Önt a 14. éve megrendezésre kerülő, kétnapos rendezvényére, a XIV. Vegetáriánus Fesztiválra.
A rendezvény időpontja: 2010. augusztus 28-29.
A rendezvény helyszíne: Pataky Művelődési Központ (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)

A rendezvényre a belépés ingyenes!

A 14. alkalommal megrendezett fesztiválon vegetáriánusoknak és az életmód iránt érdeklődőknek kínáljuk táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jóga, relaxációs és tánc foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, öko és bio szemléletű termékek bemutatóit.

A fesztivál augusztus 28-án, 10 órakor egy közös, gyógyító meditációval kezdődik: Tuboly Bea tibeti hangtálakkal varázslatos zenét kelt életre, a hangzást inspiráló, önmagunkat megerősítő gondolatokkal erősíti fel. A tibeti hangtálak többdimenziós zengése a csendbe vezet bennünket vissza, és utat nyit létünk ősforrásához.

A szakmai előadások közül több korunk népbetegségeiről és természetes gyógymódjaikról ad átfogó képet. Így például szombati napon Varga Sándor (természetgyógyász) az allergiáról, Sebestyén Szilvia (makrobiotikus életmódtanácsadó) a korai öregedésről beszélnek. Vasárnap Feketéné Bokor Katalin (fitoterapeuta) a II-es típusú diabetes természetes gyógymódjait veszi sorba, Tóth Gábor (élelmiszeripari vegyészmérnök, életmódtanácsadó) pedig elmondja, hogyan fordíthatók vissza a szív- és érrendszeri megbetegedések, Benda Judit (gyógyszerész) a fogak hosszútávú megőrzéséhez ad tanácsokat. Szó lesz még a gyümölcs és zöldségfogyasztás jótékony hatásairól, a nyers vegetáriánus életmódról, a nem megfelelően válogatott élelmiszerek kártékony hatásairól.

A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, nemcsak előadóink, de többek között az Hagyományos Kínai Orvoslás elveit követő Juglandis Egészségközpont munkatársai is a vendégek rendelkezésére állnak, így az érdeklők egy gyors szem, nyelv, fül, pulzus diagnosztika alapján átfogó képet kaphatnak egészségi állapotukról és tanácsokat egészségük megőrzéséhez. Kikapcsolódásnak, feltöltődésnek a balett teremben óránként kezdődő jóga, relaxációs, Aviva torna foglalkozásokat ajánljuk, amelyeken szintén bárki résztvehet.

A fesztivál kulturális programjai közül a Jóga a Mindennapi Életben bajan csoportját említjük, akik Laár Andrással vezetésével indiai zenékből összeállított koncerttel érkeznek. Szombaton Kövi Szabolcs fuvolaművész a tőle már jól ismert és szeretett hangulatos relaxáció zenével lép fel: az ír és gaelik népdalokat feldolgozó Varázslat című új albumát mutatja be. A dinamikus számok mellett végig egy lebegő, finom hangulatban várható koncertjén. Bittner Meenakshi Dóra szombat este Bharatanatyam stílusban mutat be néhány dél-indiai klasszikus táncot. Vasárnap Labant Csaba és Ada spanyol hangulatú, a világbékét, a szeretetet, a benső valóságot és végtelent megidéző világzenei koncertjével zárul a rendezvény.

A programokat bio és öko termékek vására, és a „Hogyan készül” standon a természetes és tudatos fogyasztói szokásokat támogató termékek bemutatója teszi teljessé. A fesztiválon gondoltunk a kisebb és nagyobb gyerekekkel érkező családokra is, szoptató- és pelenkázósarok, gyerekjátékok és zenés gyerekprogramok várják őket.

Információ: www.egeszsegvar.hu


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing