Wine Orchestra Party – Bor, Étel & Zene – Egymásra hangolva

A Jackfall Pincészet villányi borainak hangulatát Szabó Balázs mutatja meg zenében
Szokatlan borvacsorát tartanak március 21-én a Hotel Nemzetiben, majd azt követően minden hónap harmadik csütörtökjén. A Wine Orchestra Party elnevezésű programsorozaton három menüsorra lehet számítani. Egy borsorral, egy ételsorral, a meghívott zenész pedig egy zenei sorral várja a vendégeket.

Egy jó borvacsora nem lehet egész a bor zamatát még inkább kiegészítő és teljessé tevő ételek nélkül, de nem lehet teljes zene nélkül sem. Zenét komponálni borra? Kifejezni a jó magyar borban rejlő életérzést a zenével? Miért ne? Minden hónap harmadik csütörtökén várják zenés borvacsorára a vendégeket a Hotel Nemzetibe, úgyhogy ideje beírni a naptárba a programot!

Wine Orchestra Party. HOL Magazin 2013.

Az első Wine Orchestra Partyn a Jackfall Pincészet borai kerülnek terítékre. Bányai Gábor Botond, a pincészet és a BORIGO bormagazin alapítója két különleges bort is bemutat. Ezek egyike a Bauer névre keresztelt bor, melyet Gábor a villányi borvidék 2007-es kedvenc hordóiból állított össze. A 2009-es évjáratból pedig megszületett a kisöccs, a BGB. Illata gyönyörű, komplex, benne minimális hordós jegyek, rengeteg direkt gyümölcs, bors érett dohány, majd málna és eper. Kóstolva bordeaux-i jelleg, vidám savkészlet, komoly test, avaros-lekváros, majd áfonya, kevéske csillagánizs és szegfűszeg, szerecsendió. A lecsengése közepesnél hosszabb, és elképesztően összetett. Minden nap iható, mégis nagytestű bor. Ugye nem nehéz elképzelni?

Azt pedig, hogy a bort hogyan tudjuk zenével reprezentálni Szabó Balázs mutatja meg. Szabó Balázs korábban játszott a Suhancos zenekarban, volt bábszínész a kecskeméti Ciróka, a debreceni Vojtina és a pécsi Bóbita Bábszínházban, vezette az m2 Csudaszombat című gyermekműsorát, jelenleg pedig a Szabó Balázs Bandája tagja. A tavalyi évben Grecsó Krisztián, AEGON Művészeti Díjas író őt választotta az AEGON Művészeti Társdíj kitüntetettjének.

Bányai Gábor Boton és Szabó Balázs mellé egy harmadik férfiú, Pap Márk séf is betársul a Wine Orchestra Party-n. A borsor, és a zenei sor mellett egy különleges ételsorral készül a Hotel Nemzeti Budapest séfje.

Az első Wine Orchestra Party időpontja 2013. március 21. 19 óra, a program ára: 6.500 Ft / fő

Asztalfoglalás : +36-1-477-4500

www.hotel-nemzeti-budapest.hu

A rendezvény helyszíne. HOL Magazin 2013.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing