Wellness-fitness részleggel bővült az Arany Bárány

Mintegy 260 millió forintos beruházással megvalósult új wellness-fitness részleget és konferenciatermet adtak át szerdán Zalaegerszegen, az Arany Bárány Szállodában. A patinás szállodát az Új Széchenyi Terv keretében, 50 százalékos európai uniós támogatással újították fel.
Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) Zalaegerszeg polgármestere elmondta: a beruházással az Arany Bárány négycsillagos szállodává válhat, többszörösére nőhet a vendégforgalom, amely a város számára jelentős idegenforgalmi adóbevételt is jelenthet.

A város első embere beszélt arról is, hogy Nyugat-Dunántúlon az idegenforgalom húzóerő. A termálturisztikai létesítmények kiegészítik és erősítik egymást, így egyre több vendéget tud fogadni a megye - tette hozzá.

A szálloda ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére elmondta: az 56 szobás hotel jelenlegi kihasználtsága 40 százalék alatt van. Az eddig elsősorban "üzleti szállodaként" működő hotel a hétvégén szinte teljesen kiürült. Az új létesítmények viszont lehetővé teszik, hogy más vendégkört is megcélozzanak, a Széchenyi-kártyás lehetőség felhasználásával pedig tovább nőhet a vendégszám - ismertette Varga Csaba.

Az épület öt szintjén közel 860 négyzetméteres területet újítottak fel, bővítették az irodai és a raktározási szintet, így a jövőben lehetőség nyílik mosodai részleg kialakítására is, amely lényegesen csökkenti az üzemeltetési költségeket.

Az igazgató szólt arról is, hogy az elvonások miatt évről évre csökkent a szálloda árbevétele. A tavalyi 380 millió forint éves árbevétel mellet minimális nyereség képződött, az új létesítményektől viszont azt várják, hogy megnő a szálloda vendégforgalma és emelkednek a bevételek.

A megyeszékhely legpatinásabb szállodáját hat évig tartó építkezés után, 1894-ben adták át, majd az 1960-as években új szárnyat építettek hozzá. Tíz évvel ezelőtt közel 300 millió forintos beruházás keretében felújították a lakosztályokat, azóta jelentősebb beruházás nem történt.

 

MTI 2013. október 2., szerda 17:56


Cikkajánló
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- A Szent András Sörfőzde új söre, az Áfonyás Ale
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing