Vizes vb - Nyitóünnepség a Dunán

2017.07.13. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A Lánchíd pesti hídfőjénél kerül sor péntek este a budapesti vizes világbajnokság nyitóünnepségére.

A július 30-ig tartó eseménysorozat megnyitójának közönségterülete - melyet hangosítással és kivetítővel is ellátnak a rendezők - a Széchenyi tér, a pesti felső rakpart (pesti korzó), az Erzsébet híd, a Várkert rakpart és a Clark Ádám tér lesz. A budai Vár fényfestése, a szökőkút-világítás és a tűzijáték is látható lesz ezekről a helyszínekről.

Az ünnepség pénteken 21 órakor kezdődik a Duna vizén kiépített alkalmi színpadon, amelyet négy darab 1600 tonnás uszályból alakítottak ki. A mintegy félezer táncost megmozgató és csaknem kétórás programban szerepel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és az ExperiDance Production mellett több amatőr néptáncegyüttes, artisták, akrobaták, modern- és balett művészek, s ritmikusgimnasztika-csapat.

A világbajnokság megnyitóján félezren táncolnak majd egyszerre: a produkció végigvezeti a nézőt az ország történelmén, amelyben mindig kiemelt szerep jutott a víznek, elsősorban a Dunának.

A sztárvendég CeeLo Green háromszoros Grammy-díjas amerikai énekes lesz.

 

 

 

 

MTI 2017. július 13., csütörtök 13:33


Cikkajánló
- Aranytíz 2017 december
- Franc&Franc - Villányi franc szakmai nap és kóstoló Villányban
- Mitiszol - Természetes italok és ételek fesztiválja a Millenáris parkban
- Borest a Bor Akadémián
- KULT13: Csongor és Tünde

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing