Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán

2012.06.18. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok

A 19. Víz, Zene, Virág Fesztivált tartják Tatán június 29. és július 1. között: a rendezvény kulturális és gasztronómiai programokat kínál az Öreg-tó partján és a Tatai Várban, a fesztivált komolyzenei koncertsorozat előzi meg.

Idén a Kerekes Band, a Hooligans, a Zagar és a Csík Zenekar is koncertet ad a Víz, Zene, Virág Fesztiválon, de fellép a Bikini, Deák Bill Gyula, a Magna cum Laude, a Chalaban, a Makám és az Intim Torna Illegál is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A fesztivál első estéjén, június 29-én fényfestők vetítenek lézerrel a Tatai Vár évszázados falaira, a Nyugat-kiállításon pedig a 20. századi magyar irodalmat meghatározó folyóirat lapjaiba és szerzőinek mindennapjaiba tekinthetnek bele interaktív módon az érdeklődők.

Idén is lesznek kísérőprogramok, köztük a hagyományos kirakodóvásár, a szombat esti látványos tűzijáték és az azt megelőző műrepülő show, az Öreg-tavon sárkányhajó-bemutató és a fesztivál védjegyévé vált vízi karnevál, azaz több tucat csónak és kishajó lámpás felvonulása.

A tavalyi siker megismétlésére készülnek a Borudvaron: az Agrármarketing Centrum támogatásával a látogatók idén is megismerkedhetnek a környékbeli és más tájegységek pincészeteivel, borkóstolás közben pedig Lagzi Lajcsi, Bangó Margit és Ökrös Oszkár zenekara húzza a talpalávalót.

A fesztivál előtti napokban első alkalommal rendezik meg a Víz, Zene, Klasszik hangversenysorozatot. A tatai Angolpark hangulatos környezetében a Pálma Rendezvényház ad otthont a komolyzenei koncerteknek, ahol esténként Érdi Tamás, Józsa Péter, és Szakcsi Lakatos Béla lép fel. A művészek Bach, Mozart, Schumann, Chopin darabjait, illetve saját szerzeményeiket adják elő.

A fesztiválról információk a www.vizzenevirag.hu honlapon olvashatók, a komolyzenei koncertekről a www.vizzeneklasszik.hu címen tájékozódhatnak az érdeklődők.

MTI 2012. június 16., szombat 10:50


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing