Vissza az emberig – Szabó Magda est a New York Művész Páholyban

2015.11.12. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

2015. november 23. 19.00

Soha ekkora érdeklődés még nem előzte meg a New York Művész Páholy irodalmi, kulturális estjét, mint a november 23-ra meghirdetett Vissza az emberig – Szabó Magda estet. Naponta több tucat regisztráció érkezik a Páholy szervezőihez, így nem csoda, ha a programot a New York Palota ROMA termében rendezik meg, így a fellépő művészek ötszáz látogató előtt emlékezhetnek a 98 éve született Szabó Magdára!

A New York Művész Páholy Vissza az emberig címmel emlékesttel idézi meg a magyar olvasóközönség egyik kedvenc írónőjét, a XX. századi magyar próza irodalom egyik legkiemelkedőbb alakját, Szabó Magdát.

Az emlékező vendégek között barátokat, író-társat, hazánk egyik legjelentősebb filmrendezőjét, színművésznőt, újságírót és slemmert is köszönthetünk, hogy megmutassuk: az írónő hatása, ereje, munkássága generációkon és művészeti ágakon keresztül is nagyon erős – a XXI. században.

Vendégeink közül:

Ki mással egyeztetnénk estünkről, mint a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendezővel, Szabó Istvánnal, aki 2012-ben Szabó Magda Az ajtó című könyvéből rendezett nagy erejű filmet. Az alkotásból az esten részletet vetítünk.

Vendégünk lesz Egri Kati színművésznő, aki szintén a méltán elismert Az ajtó című filmben játszott.

Két újságíró vendégünk, akik női közösséget működtetnek, munkájukban sokat számított az írónő tanítása, gondolatisága. Szentesi Évi újságíró,a Rúzs és tükör alapítója, a Style Magazin korábbi főszerkesztője, a wmn.hu szerkesztője egészségben, gyógyulásban, munkában, életben sokat köszönhet Szabó Magdának. S vajon mennyiben befolyásolta D. Tóth Kriszta újságíró, író, a wmn.hu internetes oldal alapító-szerkesztőjét Szabó Magda munkássága? Mit köszönhet ezeknek a regényeknek, verseknek, mit tanult Szabó Magdától? 

Eljön hozzánk Barna Imre, szabó Magda kiadójának, az Európa Kiadónak legendás vezetője, aki évtizedekig gondozta az írónő könyveit, emellett természetesen közeli barát, élet-tanú lett.

Hogy a legfiatalabb generáció is képviselje magát, Kemény Zsófi slemmer is érkezik, akinek 2014-ben jelent meg  első regénye, ÉN MÉG SOSEM címmel, ami elkalauzol minket a slam poetry világába (is). Izgalmas feladatot adtunk neki: kértük, reagáljon saját műfajában Szabó Magda munkásságára. Vajon hogy látja egy fiatal író-slemmer hazánk egyik legnagyobb prózaíróját? A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet. Belépőjegy: 1800 Ft

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a CempX Média Csoport, az események háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/740453406098839/

 

 

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing