Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny

Idén 18. alkalommal rendezik meg a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt, melynek célja a települések kulturált, esztétikus és környezetbarát képének kialakítása. A verseny keretében a legfontosabb gyakorlati lépések például parkok, fasorok létesítése, új zöldfelületek létrehozása, a közterek, épületek, intézmények virágosítása, növényültetési akciók a helyi lakosok bevonásával, a helyi műemlékek és egyéb kulturális értékek megőrzése, ápolása. A program hosszú távú célja a csalogató országkép kialakítása és a települések életminőségének javítása, a fenntartható fejlődés követelményeinek figyelembevételével.

Európai szinten évente tizenkét ország vesz részt a versenyen, több mint húszezer településsel. Magyarországról az elmúlt tizenhét évben közel kétezer település szállt harcba, és ez a szám folyamatosan nő. Hazánk a nemzetközi mezőnyben igen szép eredményeket tud felmutatni, hiszen eddig öt településünk nyert arany, tizenegy ezüst és tíz bronz fokozatot.

A nevezéseket a korábbiakhoz hasonlóan adott település polgármestere juttathatja el a szervezőknek. A részvétel ingyenes, a városok és falvak saját anyagi keretükből gazdálkodva kell, hogy szépítsék környezetüket, például helyi versenyek kiírásával, vagy egyéb lakossági akciókkal.

A Virágos Magyarországért verseny kiírói között vannak többek között az Önkormányzati Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt.

 

A verseny további részletei megtalálhatóak a Virágos Magyarországért Mozgalom weboldalán >>>

 


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing