VinCE Budapest - 160 kiállító 1000 bora a rendezvényen

2013.01.31. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Százhatvan kiállító ezer bora és gourmet termékei, valamint vezető bortermelők, -szakírók, mások mellett Gaia Gaja, Julia Harding és Sandro Boscaini által vezetett mesterkurzusok és workshopok várják a 4. VinCE Budapest boresemény vendégeit március 8. és 10. között a Grand Hotel Corinthiában.

Az immár Európa egyik legelismertebb boros rendezvényeként számon tartott VinCE Budapest alapvetően kiállítás, amelynek vendégei egy jeggyel végigkóstolhatják az összes kiállító borait - mondta el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a VinCE Budapest főszervezője. Németh Ágnes hangsúlyozta, hogy a háromnapos rendezvényen nem a mennyiség számít: csak olyan pincészetek állíthatnak ki, amelyek a VinCE Magazinban már elérték a 4 vagy 5 csillagos minősítést.

A sétáló kóstoló mellett összesen 25, a nemzetközi borvilág nagyjai által vezetett mesterkurzus és workshop várja a közönséget, ezeken külön belépővel lehet részt venni.

Németh Ágnes és Peller Ágnes társszervező elmondása szerint szombaton, az első közönségnapon a nyitó mesterkurzus hagyományosan a champagne-ról szól, ezúttal "James Bond kedvenc pezsgőjét", a Bollinger-t ismerhetik meg az érdeklődők, majd a "borvilág krémjeként" számon tartott Master of Wine-ok (MW) - ma csupán 301-en rendelkeznek ezzel a címmel - közül kilenc mester mutatja be egy-egy kedvenc borát.

Jamie Goodie, 2012 legjobb angol bloggere a biodinamikus borok világába vezeti be közönségét, majd következik a VinCE Budapest egyik sztárvendége, a "Mister Amaroneként" számon tartott Sandro Boscaini, a Verona környéki Masi Pincészet vezetője, aki a szárított szőlőből készült venetói vörösbor, az amarone titkáról tart mesterkurzust. A napot a kultikus Gaja Pincészet legújabb generációjához tartozó Gaia Gaja borbemutatója zárja.

Make wine not war címmel a borkészítés bölcsőjének számító régióba kalauzolja el az érdeklődőket örmény, grúz, török, izraeli és ciprusi borokkal Angela Muir MW, majd a ma talán legelismertebb borszakíró, Jancis Robinson munkatársa, Julia Harding MW tart mesterkurzust a nagyvilág előtt ismeretlen, de kiváló szőlőfajták boraival.

Nemzetközi borászatok és magyar birtokaik együtt mutatkoznak be a Dávid és Góliát elnevezésű mesterkurzuson, amelyen többek között a szupertoszkán borok atyjának tartott Piero Antinori márki lánya, Allegra Antinori mutatja be magyarországi vállalkozásukat, a bátaapáti Tűzkő Birtokot. A nemzetközi borvilágnak immár nemcsak fogyasztóként, de termelőként is egyre jelentősebb szereplője Kína; a távol-keleti országban szerzett élményeiről Herczeg Ágnes számol be több helyi termelő borait is bemutatva.

A VinCE Budapest folyamatosan bővülő kiállítói listája és programja a http://vincebudapest.hu honlapon érhető el, a helyszínen pedig okostelefonos applikáció segít majd a tájékozódásban.

 

MTI 2013. január 30., szerda 18:32
Fotó: www.vinesmag.com 


Cikkajánló
- DWWA Best in Show díjat nyert a Juliet Victor
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing