Villányi Franc bemutató

2015.02.17. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Villányi Franc bemutatóval készül a Villányi borvidék az ország egyik legismertebb borszakmai rendezvényére, a „VinCE Budapest 2015” - re.
A Corinthia Hotel Budapest elegáns falai között a közép - európai borkészítésre fókuszáló és a gourmet termékek tudatos fogyasztására sarkalló, műélvező program jó alkalom arra, hogy a Villányi borvidék zászlóshajóját, a Villányi Franc-t megismerhesse a borértő közönség.

2015. február 17. Villány

Három napon át (2015. március 6-8-ig) a VinCE Budapest két standján (103-104) mutatkozik be a Villányi borvidék 19 pincészete. A termőtáj büszkeségét, - az immáron hivatalosan is „Villányi Franc”- nak szólítható - vezérterméküket kóstoltatják a luxus hotelbe érkező borbarátoknak.

A cabernet franc a világ összes szőlőtermő táján megél és borházasításokban általánosan elterjedt, mégis fajtatiszta borként kiemelkedő minőséget kevés helyen ad. (pl.:Loire, Villány)

A szőlő ideális termőhelyre talált a Villányi borvidéken, ahol immár az ültetvények14%-át teszi ki. A magas mésztartalmú löszben gyökerező és a sok napsütés melengette szőlő markáns és komplex, ugyanakkor lendületes és friss bort ad. A Villányi Franc az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. A Villányi borvidék különleges termőhelyének, klímájának és alkotó borászainak köszönhetően a cabernet franc-ból készült bort, - premium és super premium minőségben - Villányi Franc -nak nevezzük. Az itt bemutatott borok a prémium minőség előírásait is meghaladó terméskorlátozással szüretelt szőlőből (25-50 hl/ ha) származnak, átlagban közel két évet töltöttek hordóban, és több mint egy évvel ezelőtt kerültek palackba. A Villányi borvidék eredetvédelmi szabályozását jóváhagyó miniszteri aláírás a napokban kerül a helyére, így a rendezvény után palackozott termékeken már a Villányi Franc név és logo is megérdemelten jelenik majd meg.

Villányi Franc. HOL Magazin 2015.

A két standon kóstolható Villányi Franc-ok az alábbiak:

Bock Pince Bock Cabernet Franc Fekete-hegy Selection 2009

Csányi Pincészet Zrt. Kővilla Válogatás Cabernet Franc 2009

Gere Attila Pincészete Cabernet Franc Selection 2009

Gere Tamás & Zsolt Pincészete Cabernet Franc Válogatás 2011

Günzer Tamás Pincészete Mátyás 2011

Halasi Pince Cabernet Franc 2011

Heumann Pincészet Cabernet Franc 2011

Hummel Pincészet Panterra 2011

Janus Borház Cabernet Franc 2012

Jekl Pincészet Villányi Cabernet Franc Fekete-hegy szelekció 2011

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok Malatinszky Kúria Kúria Cabernet Franc 2009

Mokos Családi Pincészet Cabernet Franc barrique 2009

Polgár Pincészet Villányi Cabernet Franc 2011

Riczu-Stier Pincészet Cabernet Franc 2011

Sauska Pincészet Villányi Cabernet Franc 2011

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Villányi Cabernet Franc Grande Selection 2011

Vinatus Pincészet Villányi Cabernet Franc 2009

Vineas-Tenkes Kft. Villányi Cabernet Franc 2011

Vylyan Pincészet Vylyan Cabernet Franc 2011

A Villányi borvidék borászai a Villányi Franc-t úgy kezelik, mint a táj legszebben beszélő szónokát. Reményeik szerint a vezértermék alkalmas lesz arra is, hogy pár év múlva elhelyezze ezt a szerethető borvidéket a világ minőségi bortermő vidékeinek térképén is.

A VinCE Budapest belépőjegy vásárlásával látogatható. Szeretettel várnak mindenkit!

További információ: www.vincebudapest.hu


Cikkajánló
- Nem látott bravúrt mutatott be egy badacsonyi olaszrizling a fajta tesztjén
- VinAgora érmes borok NÉBIH kontrollja
- A 100 legjobb magyar borból 75-öt kóstolhatsz
- Szüreti Gördülő Dűlők a Villányi borvidéken
- Közösségünk, közös jövőnk

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing