Világújdonságnak számító világító virágokat alkottak a magyar fejlesztők

A hollywoodi rendező, James Cameron kasszasikert aratott filmjének, az Avatarnak a csodálatos világa mára valósággá vált, méghozzá itt, Magyarországon. A közelmúltban hosszú kutatómunka után sikerrel mutatta be a virágkereskedelemmel foglalkozó hazai vállalat, a viaFlora Csoport az új világszabadalmát, a sötétben világító virágokat, amelyek a flAVATAR fantázianevet kapták.

Az elnevezés cseppet sem túlzás. Ezek a magyar fejlesztők által megalkotott virágok valóban visszaidézik a filmben látott varázslatos, az éjszakai sötétséget beragyogó, szemkápráztató növényvilágot. A szabadalommal védett hazai innováció számára az inspirációt a természet mindennapi csodája a különböző fajok szoros együttélésének tanulmányozása nyújtotta. A szimbiózis során ugyanis az együtt élő egyedek olyan új tulajdonságokat hoznak létre, amelyek mindkettejük számára előnyösek. A flAVATAR megálmodói a növények alkotórészecskéinek és a velük élő egysejtűeknek az egymáshoz szoktatásának megfigyelése, elemzése révén jutottak el odáig, hogy fénykibocsátásra alkalmas virágokat hozzanak létre. „Sikerült egy száz százalékban növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre veszélytelen anyagot kikísérleteznünk, amellyel ha kezeljük a virágokat, akkor azok a sötétben gyönyörű zöld, kék, vagy piros színben fénylenek, órákon keresztül.” – hangsúlyozta Kun Richárd, a flAVATAR megálmodója.  

 A világító képesség több vágott, vagy cserepes virágfajta esetében is elérhető. Többek között a kála, a rózsa, a pálma, a kaktusz, a szegfű, vagy a krizantém is képes, a felületére felvitt anyag révén hosszan fényt kibocsátani a sötétben.

A világító flAVATAR virágok a közelmúltban debütáltak a közönség előtt és már bárki számára elérhetőek idehaza. Ugyanakkor a termék külföldi értékesítését is tervezi a forgalmazást kizárólagos joggal végző viaFlora Csoport. Szándékaik szerint idén több európai országban is a boltok polcaira kerülnek a magyar fejlesztésű világító virágok.

Bővebb információk a www.facebook.com/flavatar.hu oldalon találhatóak a világító virágokról.


Cikkajánló
- MobilaDalin - régi új szereplő a bútortérképen
- Coworking Camp Csopak
- Díjazták a legjobb üzleti turisztikai szolgáltatókat
- ART Catering - Párizsi hangulatban a Bazaar Eclecticában!
- Art Catering

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing