Veterán kerékpárok találkozója Tiszakécskén

2014.06.18. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

 

Tiszakécske ad otthont 2014. június 25 - 29 között a 34. Történelmi Kerékpárok Világtalálkozójának és Versenyének, melynek megrendezésére minden országnak legalább 10 évet kell várnia. Az idei világtalálkozóra 18 országból mintegy 150 külföldi, továbbá számos magyarországi versenyző jelentkezett.

A Nemzetközi Veterán Kerékpár Szövetség (IVCA, www.ivca-online.org) és a Történelmi Kerékpárok Világtalálkozója és Versenye több évtizedes múltra tekint vissza. A szervezetet a kerékpár és a kerékpározás hagyományainak megőrzése, valamint a kerékpározás élményének megőrzése érdekében hozták létre 1986. május 26-án Lincolnban (Nagy-Britannia), a helyi Veterán Kerékpáros Klub, valamint különböző országok veterán kerékpárokat gyűjtő magánszemélyei és múzeumai közreműködésével.

Az elmúlt évtizedek alatt számos, nagy kerékpáros hagyományokkal rendelkező országban rendezték már meg a világtalálkozót, melynek tavaly Csehországban Veselí nad Moravou település adott otthont.

A rendezvény alatt több futam is indul, az érdeklődők a város utcáin szabadon figyelemmel kísérhetik a veterán kerékpárokon versenyzőket. A záró napon kosztümös felvonulással búcsúznak majd a résztvevők az érdeklődőktől, és várostól.

A világtalálkozó ideje alatt szintén Tiszakécskén rendezik meg a VIII. Országos Dongó Találkozót (motoros, dörzshajtású kerékpár), amely tovább színesíti a rendezvény széles palettáját.

A rendezvényt Kovács Ernő, Tiszakécske Város polgármestere és Alain Cuvier az IVCA elnöke nyitja meg.

 

Több infó itt (magyarul): www.ivcahungary.hu

Facebook: 34. Történelmi Kerékpárok Világtalálkozója és Versenye

IVCA 2014. HOL Magazin 2014.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing