Verditől a kortárs zenéig, avagy BENCZÚR KERTI ESTÉK – 150 év zenében és táncban

2017.06.01. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Nyár esti kikapcsolódás, kulturális élmény, páratlan környezet? A Benczúr kertben mindez megvalósul, hiszen Budapest szívében, egy patinás épület kertjében 2017 júniusától egy megújult szabadtéri színpad különleges nyári koncertekkel és előadásokkal várja  a látogatókat. A szezonnyitás összekapcsolódik a Magyar Posta 150 éves fennállásának ünnepével.

Ennek a szép kornak tiszteletére a Benczúr Kert június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján, egy páratlan Nosztalgiakoncerttel nyit. A Magyar Posta Szimfonikus Zenekarának hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődök Medveczky Ádám vezényletével. A koncert a Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogatható, mely a helyszínen, a Postamúzeumban megvásárolható.

A nyitány után egy hat előadásból álló rendhagyó zenei időutazás folytatja a programsorozatot, ahol különböző zenei stílusok reprezentálják az elmúlt 150 év korszakait, irányzatait.

Tolcsvay. HOL Magazin 2017.

  • június 28-án a XIX. század (1867-1892) legnépszerűbb operái a főszerep. Miklósa Erika, a világhírű opera-énekesnő Erkel, Verdi, Puccini operamelódiái mellett számos zenei meglepetést is tartogat. Partnere Balczó Péter a Magyar Állami Operaház kiváló tenoristája lesz.
  • július 5-én a századforduló hangulatát idéző Operett gála örökzöld slágerekből ad ízelítőt az Operettszínház neves művészeinek közreműködésével.
  • július 20-án a swing aranykorába (1917-1942) repülhetnek vissza a nézők Szulák Andreával és Bársony Bálint zenekarával.
  • augusztus 3-án izgalmas felfedezőutat tehetnek az érdeklődők a népzene birodalmában. A Muzsikás együttes és Kacsó Hanga Borbála koncertjén mindenki páratlan zenei élményre számíthat, néptánccal fűszerezve.
  • augusztus 24-én Tolcsvay László a Beat korszakot (1967-1992) idézi meg.
  • szeptember 7-én a zenei időutazás utolsó állomásán a Forte Társulat előadásában Bartók Béla Concerto és 5. vonósnégyesére komponált kortárs táncjáték zárja a jubileumi koncertsorozatot.

 Muzskás - Kacsó - Hanga. HOL Magazin 2017.

Hosszú az út Erkeltől a Beat korszakig, de aki vállalkozik erre a zenei időutazásra, feledhetetlen élményekkel gazdagodik, amik lelket melengető emlékként felidézhetők a véget nem érő téli esteken.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing