Vendégcsalogató a New York Művész Páholyból

Programajánló az őszi-téli szezonra
Idén is izgalmas estekkel készül a New York Művész Páholy. Hogy a kultúra szerelmesei igényeiknek megfelelően állíthassák össze programjaikat, ízelítőt adunk a lehetőségekből. A Világ Legszebb Kávéházába tervezett programokon idén is előzetes regisztrációval lehet részt venni. 

Elsőként, szeptember 16-án, 19 órától „Az improvizációk estjével” várják a szervezők az igényes kultúra szerelmeseit.
Egy rövid nyári szünet után rögtönzéssel nyit a New York Művész Páholy. Az improvizációk estjén olyan elismert művészek, a kulturális élet kiemelkedő alkotói engednek betekintést legmeghittebb pillanataikba, mint Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző, Grecsó Krisztián író, Grecsó Zoltán táncművész, koreográfus, Gyémánt László festőművész, Kathy Horváth Lajos hegedűművész, zeneszerző és Dr. Máté Gábor orvos, író.

A New York Művész Páholy szeptember 16-i eseményén, Az improvizációk estjén amellett, hogy végigvesszük, mennyire volt és van ma helye a spontaneitásnak egyes művészeti ágakban, azaz miként működik az improvizáció tudományban, színjátszásban, képzőművészetben, komoly vagy könnyűzenében, egyes fellépő vendégeink legemlékezetesebb élményeiket is megosztják majd a közönséggel.

Szeptember 30-án Vásáry Tamás 80-dik születésnapját ünnepeljük barátaival, tisztelőivel - Kepes András és Rost Andrea társaságában. A világhírű zongoraművész életének legmeghatározóbb élményei mellett mesél majd az Üzenet című, az estre megjelenő életregényének kialakulásáról is. Vásáry Tamás az őt ünneplő esten Törzsasztalt kap a New York Kávéházban.

Az őszi estek folytatásában fókuszba kerül a 100 éve született Weöres Sándor, rá emlékezünk, őt idézzük meg zene, vetítés és beszélgetés által. November 11-ét a nőknek szenteljük: a La Beauté esten fiatal, de nem pályakezdő, tehetséges női alkotók lesznek vendégeink, mind meghatározó karakterek szakmájukban. Tóth Vera énekesnő, Oroszlán Szonja színművész és Szentesi Éva, a Stylemagazin főszerkesztője a nők és a művészet kapcsolatát teszik a középpontba, ebben segítségükre lesz egy neves férfi-alkotó: hogy ki, nemsokára kiderül. November 25-én Müller Pétert legújabb, Férfiélet, nőisors című kötetének bemutatóját tartjuk, a szerző és barátai a könyv kapcsán beszélgetnek majd a nemek összekapcsolódásáról, sorsról, szerelemről, összetartozásról – az életről. December 16-án pedig ünnepi műsorral várjuk a New York Művész Páholy vendégeit.

A programok megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak Facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing