Vasárnap zár a Tavaszi Vásár a budapesti Vörösmarty téren

2017.04.27. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Végéhez érkezett a Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren, ahol az utolsó hétvégén is változatos programokkal, kézműves vásárral, műhelyprogramokkal és Mongólia bemutatkozásával várják az érdeklődőket.  
Április utolsó hétvégéjén a Magyar Kézműves Szövetség Nyitott Műhely programsorozata az ékszerkészítők találkozójával készül - közölték a szervezők az MTI-vel.

A programon drótból, fémből, tűzzománcból, üvegből, gyöngyből, bőrből készítenek ékszereket a mesterek. Szombaton Laták Zsuzsa drót-, Ambrus Zsolt rézékszereket készít, Pesti Tamás pedig a tiffani készítésének fortélyait mutatja be. Vasárnap Verebes Ildikó gyöngyökből, Juhász Tünde üvegből készíti el alkotásait.

Budapest Főváros Önkormányzata, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és az ulánbátori városvezetés között született egyezség eredményeképpen Ulánbátor városa a Budapesti Tavaszi Vásár vendége lesz egy hétre, ezért vasárnapig egy jurtát állítanak fel a helyszínen, ahol kiállítás, videóvetítéses prezentáció és Mongóliát bemutató további előadásokat tartanak, a színpadon pedig mongol népi- és klasszikus zenei produkciókat terveznek a szervezők.

A vásáron helyi, válogatott alapanyagokból készült ételkülönlegességeket, például parázson sült lazacot vagy a káposztalevélen sütött cipót, kézműves édességeket is kóstolhatnak a látogatók, illetve több fajta adalékanyag mentes kolbászból is lehet válogatni.

 

 

 

 

MTI 2017. április 27., csütörtök 16:25


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing