Várjátékot rendeznek Diósgyőrben

2017.07.27. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékát rendezik meg a hétvégén Diósgyőr várában, a középkori forgatagon valósághű viadalok, fáklyás felvonulás, számos hagyományőrző csapat bemutatója és a néhány éve rekonstruált erődítmény udvartartása várja a látogatókat.

A tájékoztatás szerint július 29-én és 30-án tartják a várban és a mellette lévő lovagi tornák terén az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező történelmi játékát, a középkori forgatagot. Az időutazásra hívó rendezvényre egész napos szórakozást kínáló programmal készülnek a szervezők.

A történelmi hűség igényével 2014-ben rekonstruált és azóta is ebben a szemléletben bővülő vár autentikus környezetet kínál ahhoz, hogy a látogatók betekintést nyerjenek egy középkori vár mindennapjaiba.

A forgatagon mutatványosok, lovagok, apródok, táncosok, mesteremberek, udvari bolondok, pékmesterek foglalják el évszázadokkal korábbi helyeiket, és természetesen a trón sem marad üresen, tiszteletét teszi a királyi pár is.

A középkori világ megidézését látványos történelmi elődadások, lovagi tornák és fegyveres bemutatók teszik teljessé.

A rendezvényen neves, korhű kosztümökben felvonuló hagyományőrző csapatok vonulnak fel, így a visegrádi Szent György Lovagrend, a Vermes törzs, a kaposvári Fekete Sereg Lovagrend és a diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend.

A valósághű viadalokra vágyó látogatóknak a Buhurt Arénát érdemes felkeresniük, ahol páncélos lovagok küzdelmét izgulhatják végig. A lovagi tornák terén és a vár környékén zajló csatározások - melyeken az ágyuk és a fegyverek sem maradnak némák - éjszakába nyúlóan is folytatódnak, a program csúcspontját éjszakai csatajelenet adja majd.

 

 

 

MTI 2017. július 26., szerda 7:54

A wikipedia.hu felvétele


Cikkajánló
- Jövő héten rendezik a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált
- Gördülő dűlők a Villányi borvidéken
- Magyarország legnagyobb pezsgőkóstolója vár június közepén
- Szombati program: Csak a Mentes Piac a Duna Palotában
- Jókai kora, Jókai bora – Borkóstolóval egybekötött irodalomtörténeti est

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing