Varga Mihály: a keresetek növekedése összhangban áll a kormány várakozásaival

2017.12.20. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A keresetek növekedése összhangban áll a kormány várakozásaival - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) októberi kereseti adataira reagálva.

Hozzátette, hogy a bruttó átlagkereset közelíti a bruttó 300 ezer forintos határt, októberben 295 ezer forintot ért el.

Varga Mihály kiemelte, Magyarország az októberi bérnövekedéssel nemzetközi összehasonlításban a régióban a második helyen áll Lengyelország mögött, Szlovákia és Csehország előtt, és megjegyezte: szeretnék, ha a bérfelzárkóztatás gyorsabb lenne.

A nemzetgazdasági miniszter jelezte, a béremelkedés összhangban van a kormány törekvéseivel és felidézte, hogy a tavaly megkötött bérmegállapodás lehetővé tette a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 25 százalékos emelkedését.

A bérmegállapodás és az életpályamodell további lépései jelentős, 10 százalék feletti reálkereset növekedést eredményeztek az országban - tette hozzá.

Varga Mihály elmondta, az elmúlt 10 hónapban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Nógrád megyékben volt a legnagyobb arányú, 15 százalék feletti a keresetek növekedése, az ágazatok közül pedig az egészségügyben volt a legmagasabb béremelkedés a turizmus, a mezőgazdaság, az építőipar és az ingatlanszektor előtt.

 

 

 

 

MTI 2017. december 20., szerda 11:01

Illusztráció upsingapore

 


Cikkajánló
- Száz új hely és gasztrotérkép a Magyar Konyha Balaton 2018 kalauzban
- Konferencia, sikerre ítélve!
- A Corvin Plázában nyílik a harmadik BELLOZZO® étterem
- Bőköz Fesztivál harmadszor az Ormánságban
- A Csík Zenekar és Presser Gábor is fellép a PanyolaFeszten

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing