Varázsoljunk a gyerekszobában!

 

Újra itt az ősz, eltelt egy újabb év és bár gondolataink még a nyári élmények körül forognak, ideje az otthoni teendőket sorra venni. Ilyenkor általában hirtelen döbbenünk rá, hogy mennyi minden van még, amit meg kell venni, át kell alakítani, hogy gyermekeinknek is zökkenőmentes legyen a bölcsőde, óvoda vagy suli kezdés. A gyerekek pedig úgy nőnek, mint a gomba és szülőként egyik legfontosabb feladatunk, hogy olyan szobát alakítsunk ki nekik, melyet imádnak és mely fejlődésüket segíti.

De mi történik, ha gyermekünk már kinőtte a bébi kort és hirtelen nagylányos/nagyfiús szobát szeretne? A megoldás az apró részletekben rejlik, íme 5 egyszerűen-nagyszerű tipp, amit gyorsan meg tudsz változtatni a gyerekszobában, ha már megérett az idő a változásra és a gyerekek is új korszakba léptek.

Ha itt az ideje a gyerekszoba átalakításának, akkor az első dolog, amivel érdemes kezdeni, 1-1 új, funkcionális, ugyanakkor nem drága bútordarab. Nem kell rögtön komplett garnitúrában gondolkodni, egy kényelmes, pihenésre, játékra és tanulásra egyaránt alkalmas babzsák fotel például ideális kiegészítője és színfoltja lesz a szobának. A Varászerdő kínálatában számos izgalmas darabra bukkanhatunk, válasszunk olyat, melynek huzata vidám színű, mely jól illik a gyerekszoba designjához és melybe jól esik belekucorodni.

Vidám gyerekszoba. HOL Magazin 2013.

A másik könnyen kivitelezhető változtatás a fal színeiben és a falmatricák csodás világában rejlik. Egy komplett szobafestés olyan a gyerekeknek, mintha egy teljesen új birodalomba költöztek volna át és az újdonság varázsa sokáig megmarad. Válasszunk olyan színeket, melyek nyugtatóan hatnak és ugyanakkor inspirálják a gyerekeket. Ha igazán trendik szeretnénk lenni, akkor kislányunknak levendula lilát vagy barack rózsaszínt, kisfiúnknak pedig égszínkék vagy halványszürke árnyalatot válasszunk. Vagy itt van mindjárt a krétafal ötlete, melyhez csak egy kis táblafesték kell és a szoba egyik fala máris megelevenedik, hiszen bármit rajzolhatunk rá. Természetesen arra is van megoldás, ha nem szeretnénk kompletten megváltoztatni a gyerekszoba színét, ilyenkor elég lehet egy jópofa falmatrica is, mely nem csak karaktert ad a szobának, de ha jól választunk, nem csak csodás dekoráció, de a szobai játékok egyik darabja is lehet. Figyeljünk arra, hogy a választott falmatrica magas minőségű, többször áthelyezhető legyen, akár olyannal is próbálkozhatunk, ami világít a sötétben, vagy mely megméri a kicsik magasságát is, így minden hónapban izgalmas élmény lehet, amikor megnézzük, mennyit is nőttek az eltelt idő alatt.

Vidám gyerekszoba. HOL Magazin 2013.

Gyakran van úgy, hogy csupán elég néhány izgalmas kiegészítő ahhoz, hogy a szoba új arcát mutassa. Egy új fényforrás, akár egy gömblámpa sor izgalmas fényekkel telíti a szobát és olyan hangulatot kölcsönöz, amilyet megálmodunk. Játszhatunk a színekkel, alkalmazkodva ahhoz, hogy milyen színű a szoba fala. Ha fehér, válasszunk bátran színes gömblámpákat, a padlizsán, a karamell, az olívazöld, a tengerész kék és a rózsaszín együttese izgalmas hangulatot adhat. Őszi estéken a szobába is őszi hangulatot varázsol, egy születésnapi zsúrt pedig „ünneplő ruhába” öltöztet. Ugye van már élő növény a gyerekszobában? Ha nincs, irány a kertészet, hiszen az élőlények közös gondozása, öntözése lebilincselő feladat lehet a kicsiknek (mini öntözőkanna, kerámia kaspó, színes cserép), nem mellesleg rengeteget tanulnak belőle a felelősségről és a gondoskodásról.

Vidám gyerekszoba. HOL Magazin 2013.

Végül az ötödik praktika a „kicsiből nagylányos/nagyfiús” szoba átalakítására a „szoba a szobában” megoldás. Szerezzetek be egy nagy paravánt és válasszatok le egy sarkot, egy kis kuckót a gyerekeknek. Ezt fel lehet tölteni minden jóval, babzsákkal, párnákkal, gömblámpákkal és jó könyvekkel, játékokkal és kinevezhetitek „saját bunkernek” Így lesz a kicsiknek egy hely, ahova elvonulhatnak, ahol pihenhetnek, ahol nincs tanulás, kötelezettség és fegyelem, hiszen egy kis „álmodozás” nekik is jár! Ha mindez valamiért mégsem szimpatikus nektek, de mégis szeretnétek tenni valamit, rakjatok együtt egy NAGY rendet. Tapasztalatból mondjuk, van úgy, hogy rá sem ismerünk majd a szobára! 

Vidám gyerekszoba. HOL Magazin 2013.

Tehát a képlet egyszerű: babzsák, falmatrica, gömblámpa sor, növény, paraván. Lehet mindegyik, lehet csak néhány darab, de garantáltan úgy fogják érezni a gyerekek, hogy egy új varázsbirodalomba lépnek be. További tippek és varázslatok a gyerekszoba átalakítására: www.varazserdo.hu


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing