Változatos adventi programok Szegeden

2016.11.17. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Változatos adventi programokkal, a Dél-Alföld legnagyobb szalmalabirintusával, kézműves vásárral és jótékonysági programmal is várják a szegedieket és a városba érkező vendégeket a következő hetekben a csongrádi megyeszékhelyen.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényeket bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta, karácsonyi ünnepi hetek programja november 25-én délután kezdődik. Ekkor gyúlnak fel városszerte az ünnepi fények, a hidakat és utcákat több kilométernyi fényfüzér díszíti, és újra áll majd az elmúlt években sokak kedvenc fotótémájává vált óriási csodaszarvas a Dugonics téren.

A Dóm téren a kézműveseké lesz a főszerep, harminc árus portékái közül válogathatnak ajándékokat a látogatók. A székesegyház tövében felépül a régió legnagyobb szalmalabirintusa, a tér közepén kilenc méter magas mesés kastély varázsolja el a legkisebbeket, benne Csukás István mesefiguráinak ember nagyságú alakjaival.

A téren egy szeretetkuckót is kialakítanak, itt a Szegedi Városkép és Piac Kft., a Magyar Vöröskereszt, a Szeged Lions Club és a Rádió 88 olyan egyedülálló időseknek gyűjt ajándékokat, akik magányosan, kórházban töltik az ünnepeket.

Az adventi programok másik hagyományos helyszínén, a Széchenyi téren az Angyalvárban Szeged nagy meséskönyvéből olvasnak föl majd történeteket, a kézműves-foglalkozásokon apróbb ajándékokat is készíthetnek a vendégek, a vállalkozó szelleműek pedig virtuális télisport-bajnokságon tehetik próbára ügyességüket.

 

 

 

MTI 2016. november 16., szerda 12:24


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing