Vadgasztronómiai bemutató a Borhabban

Különleges élményben lehetett részük a meghívott gasztronómusoknak és szakújságíróknak, az AgroGreen Vadhúskereskedelmi Kft rendezvényén.
A Buday Péter sztárchef közreműködésével celebrált bemutatón a főszerepet a cég magas színvonalú termékei játszották.

Az erzsébetvárosi Borhab étteremben megrendezett termékbemutató a cég tulajdonosának rövid köszöntőjével kezdődött. Mint ezt követően Szili Árpád elmondta, az alapvetően sertéshús külkereskedelemmel, majd gabonakereskedelemmel foglalkozó vállalkozás évekkel ezelőtt kiépítette lőtt vadhús felvásárlási és kereskedelmi üzletágát is. Akkor a fő értékesítési piacok Szlovénia és Ausztria voltak, míg napjainkban a fő célország Németország.
2011 júniusától társtulajdonosként csatlakozott a céghez a legfontosabb külföldi stratégiai partnerük, a Josef Maier Fleisch und Wild GmbH - Németország egyik legjelentősebb vadhús feldolgozója és importőre.
Napjainkra az Agrogreen Kft egy dinamikusan fejlődő magáncég, amely a lőtt vadhús felvásárlásán túl darabolt vadhús nagykereskedelmével is foglalkozik.

Vadgasztronómiai bemutató a Borhabban. HOL Magazin 2013.

A Magyarországon elejtett vadak - mint a cégvezető bemutatta - hűtőkamionban. "saját ruhájukban" utaznak Németországba, az ottani feldolgozóüzembe. Itt a legkorszerűbb technológiával, a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfeleltetve dolgpzzák fel ezeket. Az így előállított, letisztított, szakszerűen darabolt és csomagolt termékek már a hazai csúcsétteremek érdeklődésére is méltán számíthatnak.
A szarvas, őz, dámszarvas, zerge és mufflon mellett,  a különlegességnek számító jávorszarvas és kenguru is megtalálható a kínálatban.

A bemutató meghívottjai természetesen nem csupán az elhangzottak alapján tudtak véleményt alkotni. A bemutatott termékek önmagukban is megtekinthetőek, kézbe vehetőek és megbonthatóak voltak, de a minőségről, illetve ezek kulináris felhasználási lehetőségeiről Buday Péter adott képet.
A rendezvény ételválasztékában az AgroGreen szinte valamennyi fontos alapanyaga szerepet kapott. Nagy sikert arattak az előre elkészített előételek is, de elsőszámú kedvencekké a helyszínen készített, a chef úr humorával is fűszerezett étkek váltak.

Buday Péter, Szili Árpád, Koch Csaba és Bakos István az AgroGreen bemutatóján. HOL Magazin 2013.

A bemutatónak tökéletes otthon adó, remek adottságokkal bíró Borhab éttermen túl érdemes megemlíteni a felszolgált borokat szolgáltató KOCH Borászatot is. A fiatal, feltörekvő pincészet termékei - sokunk meglepetésére - igenis állták a vadhúsok támasztotta kemény versenyt. A Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique boruk még a szakújságírót is meglepte kvalitásaival.

Az AgroGreen budapesti termékmenedzser örömmel várja a szakmaibeliek érdeklődését. Kérdésekkel, árajánlatkérésekkel bizalommal keressék Bokros Dávidot a 0630 2795553-as telefonszámon.

Hideg előételek a választékban. HOL Magazin 2013.

A menü:

Hideg falatok:

Vaddisznó kocsonya, hagymás birsalma kompóttal
Lassan sütött alig füstös szarvas bélszín gyömbéres káposztával
Zöldséges vaddisznó rilette tésztában sült bébi céklán
Muflon pástétom vadkörte zselével, fanyar kökénnyel
Zergehabos profiterolle chilis sütőtökkel

Meleg falatok
Vaddisznó pörkölt tejfeles galuskával
Lencsés őzragú
Braised szarvas lábszár vargányás zsemlefelfújttal

Vendég előtt készült falatok
Őzfilé császárszalonnában sült mandulás datolyával, borkaramellával Trifla olajjal illatosított érlelt szarvas gerinc mézes paszternák pürével

Édességek
Naspolya hab tökmag majonézzel
Tökbrulee pite

A sparherdnél Buday Péter! HOL Magazin 2013.


Cikkajánló
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Fenntarthatósági díj az őriszentpéteri Pajta Étteremnek
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon
- Nyelv babérral - gasztronómiai szöveggyűjtemény
- Újra a Stand a legjobb étterem

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing