Ütősök és sztárparádé a fertődi Szabadtéri Színpadon

Fergetegesnek ígérkezik augusztus első hétvégéje a fertődi Esterházy-kastélyban: augusztus 5-én, pénteken, a Szabadtéri Színpadon a Talamba Ütőegyüttes lép fel sztárvendégeivel, augusztus 6-án, szombaton pedig az „Amerika hangja” című hangverseny keretében Balázs János lép színpadra a Győri Filharmonikus zenekar kíséretében, Rácz Márton vezényletével.

A Talamba Ütőegyüttes három produkció alapján építette fel a koncertjét: a Horgas Eszterrel közös Francia szerelem c. előadásukból és a Swing á la Django-val együtt játszott Spirit of Life c. koncert repertoárjából válogattak, valamint a legújabb produkció, a Tour De Drums legnépszerűbb művei hangzanak fel, itt Tóth Gabi és a guineai mesterdobos, Ibro Fall lépnek színpadra az ütősökkel.

A Horgas Eszterrel közös Francia szerelem című előadás a francia impresszionizmus világába repíti el a közönséget: természetesen egy kis csavarral, különleges zenei megoldással, időnként az eredeti elgondolástól eltérve, „Talambásan” áthangszerelve.

A Spirit of Life című koncertből kiragadott művek az egzotikus ütőhangszerek valamint a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika szenvedélyes találkozására építenek. A világon egyedülálló hangzást a Talamba és a hungarian django swing képviselői, a Swing á la Django hozzák el a közönségnek. A koncerten felcsendülnek majd Liszt Ferenc briliáns melódiái, de forró argentin dallamokból sem lesz hiány: Piazzolla Libertango-jára garantáltan mindenkinek mozgásba lendül a lába.

A legújabb produkció, a Tour De Drums legnépszerűbb darabjaival pedig közönségbarát, interaktív megoldásokkal fogja szórakoztatni a nagyérdeműt a sztárvendégekkel kiegészülő Talamba: színpadra lép mellettük Tóth Gabi, valamint a guineai mesterdobos, Ibro Fall. Az este folyamán megelevenednek az afrikai törzsek pezsdítő ritmusai és a spanyol dallamok szenvedélyessége is, de a XXI. századi popzene sem marad ki a repertoárból.

Az augusztus 6-ai este is számos csemegét tartogat a dzsessz és a klasszikus zene rajongói számára: a két műfaj találkozása lesz az „Amerika hangja” koncert vezérfonala. Az est szólistája Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész lesz, akit a Győri Filharmonikus Zenekar kísér Rácz Márton vezényletével. Balázs János fiatalos és lendületes művész, kiemelkedő technikai kvalitással rendelkezik. Előadásait egyéni zenei látásmód jellemzi, mely során hangot mer és tud adni saját elképzeléseinek. Az „Amerika hangja” hangversenyen a dzsessz és a komolyzene kapcsolata lesz a téma, a nagy tengerentúli zeneszerzők darabjaival fűszerezve. Az este folyamán a nagyérdemű hallhatja George Gershwin Kék rapszódiáját, de Grofé és Bernstein népszerű dallamai is felcsendülnek majd.

Legyenek részesei ennek az egyedülálló zenei élménynek Fertődön, az Esterházy-kastélyban!

www.eszterhaza.hu

 www. eszterhazivigassagok.hu


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing