Ungvári Tamás a Mélyvízben

Június 18-án, vasárnap került sor az New York Irodalmi Páholy programsorozatának újabb állomására a Világ legszebb kávéházában. A vasárnapi eseményen ezúttal Ungvári Tamás mesélt magáról, életéről és a New York falai között eltöltött esztendőiről. A forró nyári nap után üdítő felüdülés volt az est a Mélyvízben. A vendégek szerint bármeddig el lehetett volna hallgatni a Széchenyi-díjas irodalomtörténészt.

Az est házigazdája és a meghívottak beszélgetőtársa természetesen Turczi István író, az Irodalmi Páholy művészeti vezetője volt. Ungvári Tamás vendégeként Korcsolán Orsolya, a világhírű, Bécsben élő hegedűművész érkezett. aki a beszélgetés mellett virtuóz játékával is elbűvölte közönséget. A műsor során Mali Emese kísérte zongorán. Ungvári Tamás a beszélgetés közben elmesélte, Kodály Zoltánnak köszönhetjük, hogy ő nem lett hegedűművész..
Történt ugyanis, hogy 6 éves korától hegedült, amire mindenki bíztatta, míg nem Kodály azt mondta: „Magában óriási tehetség van, ha elkerüli a zenét.” Saját elmondása szerint, Kodály 14-szer ígértette meg vele, hogy nem vesz többet hegedűt a kezébe. A 2010-ben Budapest díszpolgára címmel kitüntetett író, műfordító magával kapcsolatban kiemelte az egybegyűlteknek, hogy életében a tanítványaira a legbüszkébb, akikkel a szó szoros értelmében „tele van a világ”. Ezen felül, „Az ügynök halála” fordítását tekinti még egyik nagy művének.
A New York Palotát régről ismeri, hiszen 20 évet töltött el itt, a Szépirodalmi Könyvkiadó főszerkesztőjeként. Erre a korszakra azért is emlékszik vissza örömmel, mert olyan emberek társaságában lehetett, mint Illyés Gyula, Vas István és Füst Milán. Most pedig a hagyományoknak megfelelően Ungvári Tamás is művészasztalt kapott a kávéházban. Így bekerülve nagy elődei sorába.

Amennyiben Ön is szeretne részt venni a soron következő beszélgetésen, kérjük, kísérje figyelemmel weboldalunkat  vagy csatlakozzon a Facebook-os oldalunkhoz .


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing