Újranyílik a Thermál Hotel Gara

Ez a Füzesgyarmatot, Szeghalmot és Dévaványát is magában foglaló békés megyei Kissárrét turisztikai területen az egyetlen gyógyászattal is rendelkező három csillagos wellness szálloda, amelyet 2012. januárban zártak be felszámolás miatt.
Az épületkomplexumot a Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum vette bérbe, a társaság tulajdonosa ötven százalékban Füzesgyarmat önkormányzata és ötven százalékban a Füzesinwest társaság, amelyet szállodai magánbefektetők jegyeznek.

Kiemelte: a próbaüzem várhatóan 2013. december elején kezdődik, a 88 szobás szálláshely a tervek szerint az ünnepekre teljes kapacitással várja a vendégeket.

A Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum fő tevékenységi köre a szállodaüzemeltetés, a társaság a napokban az ingatlankezelővel aláírta az üzemeltetésről szóló szerződést és birtokba is vette a szállodát. A polgármester hozzáfűzte: a szálloda újraindítása mintegy 100 millió forintba kerül. A pénzforrásokat az üzemeltető társaság tulajdonosai saját erőből, munkahelyteremtő és vállalkozásösztönző pályázati támogatásokból teremtik elő.

Az önkormányzat több mint egy éve dolgozik a szálloda újraindításán. A kisváros minősített gyógyvízzel rendelkezik, az önkormányzat saját nyári és téli fürdőt üzemeltet, tervei között szerepel a fürdő felújítása és bővítése ötszáz millió forintból, EU támogatásból - mondta el Bere Károly.

A Gara Hotel bezárását követően jelentősen csökkent a Kissárréten az idegenforgalom.

Az éves vendégforgalom 2011-ben 15 ezer volt, a vendégéjszakák száma 33,3 ezer. A szálloda bezárása utáni évben, 2012-ben a vendégforgalom 8,7 ezerre csökkent, a vendégéjszakák száma 18,6 ezerre. A kistérség szálláshelyhiány miatt nem tudta kihasználni turisztikai vonzerejét. Füzesgyarmat a gyógy- és wellnessturizmusban erős, Szeghalom az átutazó és az üzleti turizmusban, Dévaványa a természeti turizmusban. Jelentős a látogatottsága a Szeghalom Vésztő között található Vésztő-Mágori történelmi emlékhelynek is.

 

MTI 2013. október 20., vasárnap 4:10


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing