Újraindul a Borvacsora az M1-en

2013.08.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Megújult formában jelentkezik az M1 tévécsatornán ősszel a Borvacsora című műsor, amelyben neves borászok és közismert személyiségek - sportolók, színészek, zenészek, előadóművészek - beszélgetnek, miközben bemutatják Magyarország borrégióit is.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóságának (AMC) megbízásából készült műsorban a kóstolt borokhoz a tájegység jellegzetes alapanyagaiból készítik el a séfek a különleges fogásokat. A Borvacsora új műsorvezetője Kovács "Koko" István bokszoló lesz.

Az augusztus 17-én induló, nyolcrészes sorozat szombat esténként 22 órakor jelentkezik közel egy órában - mondta Rákay Philip, a Magyar Televízió Zrt. intendáns-programigazgatója a műsor keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Kiemelte: Kovács "Koko" István maga is létrehozott egy éttermet, és elkötelezett híve a magyar gasztronómiának.

A sportoló felidézte, hogy 2001-ben kezdett a televíziózással foglalkozni, célja az volt, hogy olyan produkciókban vegyen részt, amelyek értékrendjéhez közel állnak. A Borvacsora olyan műsor, amelyet büszkén és boldogan vállalt el - hangsúlyozta.

Szólt arról, hogy nyolc adást rögzítettek, 8 borásszal, 16 vendéggel beszélgetett, és az asztalnál barátságok is kötődtek.

Kovács István elmondta, hogy a tokaji, a badacsonyi, a villányi, az alföldi, a szekszárdi, a soproni és az egri borvidéket ismerhetik meg a műsor nézői. A borászok mellett a vendégek között Pogány Judit, Esztergályos Cecília, Bodrogi Gyula, Zólyomi Zsolt és Hajnóczy Soma is megtalálható.

Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. AMC vezérigazgató-helyettese a műsor előző szériájának sikerét idézte fel, és szólt arról, hogy legfőbb céljuk továbbra is a magyar gasztronómia, a magyar borvidékek, borászatok bemutatása. Elmondta: az előző évadban a huszonkét borvidéket járta körbe a stáb, az idén a legnépszerűbbeket mutatják be, kiemelten kezelve a tokaji borvidéket, amellyel két adásban is foglalkoznak.

Beszélt arról is, hogy az idén szeptember 18. és 22. között rendezik meg 76. alkalommal az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást. A Borvacsora - amelynek szlogenje Tájak, ízek, történetek - alkalmas arra is, hogy ráirányítsa a figyelmet a kiállításra - hangsúlyozta Simon Péter.

 

MTI 2013. augusztus 13., kedd 14:02
Fotó: nol.hu 


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing