Újraélesztették Kiss Gergőt!

 

Az olimpiai bajnok vízilabdázót újra kellett éleszteni a nemrég véget ért Vízilabda Nyílt Napon és Expón. Szerencsére Gergő szíve nem mondta fel a szolgálatot, de vállalta, hogy a TEVAgy a Hős! program keretében rajta mutassák be az újraélesztéshez nélkülözhetetlen fogásokat.

Mészáros Zalán és Klupács Péter, a TEVAgy a Hős! két ötletgazdája élesztette újra a háromszoros olimpiai bajnokot, Kiss Gergőt. A szeptember 13-án első alkalommal megrendezésre került vízilabda expón sok hazai neves sportoló jelent meg, akik szívesen találkoztak a jövő reménységeivel és számos izgalmas program keretén belül ismertették meg az általuk oly nagyon szeretett sportot. A programban Kiss Gergő újraélesztése is szerepet kapott, hiszen a legendás labdajátékos teljes vállszélességgel kiáll a tavasszal indult Te Vagy a Hős! program mellett, melynek nem kisebb célja van, mint megtanítani Magyarországot újraéleszteni!

TevaGyagős. HOL Magazin 2014.

„Az utóbbi időben több olyan tragédiával is találkozhattunk, mely neves sportolóinkat érintette. A hirtelen szívleállás senkit sem kímél. Akkor és ott jön, amikor nem számítunk rá és a legtöbb, amit tehetünk, hogy alkalmazzuk a betanult újraélesztési gyakorlatot, majd hívjuk a mentőket.” – Mondta Klupács Péter. „Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan érdeklődnek a program iránt, és hogy Kiss Gergő segítségével még több emberhez eljuthatunk. Óránként 2-3 ember hal meg így, szinte nincs olyan család Magyarországon, akit ne érintene ez a fajta tragédia ” – tette hozzá Mészáros Zalán.

Mint az már ismeretes, Magyarországon évente 20-25 000 embert, egy kisvárosnak megfelelő lakosságot veszítünk el hirtelen szívhalál következtében, mely a vezető halálozási ok. Ez azt jelenti, hogy naponta 70 ember, azaz óránként 2-3 ember hal meg, mert az emberek zöme hazánkban nem tudja, hogyan kell újraéleszteni a rászorultat. Míg Németországban 1000 emberből 973 tud újraéleszteni, addig 1000 magyar közül összesen 17 ember tudja, hogy mitévő legyen ilyen vészhelyzetben. A TEVA Gyógyszergyár Zrt által támogatott TEVAgy a Hős! program kitalálói, Klupács Péter és Mészáros Zalán sok éves szakmai tapasztalatukra alapozva dolgozták ki az újraélesztés sajátos módszerét, melynek lényege, hogy a közhiedelemmel ellentétben a segítségnyújtónak az elsődleges feladata nem az, hogy a mentőket értesítse. A beteg túlélési esélyeit drasztikusan növeli az azonnali szívmasszázs megkezdése, melynek helyes alkalmazásával a legfontosabb érhető el: időt nyerhetünk.

TEVAgyahős. HOL Magazin 2014.

A programról részletesen itt tájékozódhat: www.tevagyahos.hu

Oktató videó: https://www.youtube.com/watch?v=6AQgvjaqmh4

 


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing