Újra meghódítják a Balaton északi partját az Oldtimerek!

5. születésnapját ünnepli a Balaton-felvidéki veterán-rali

Megint felbőgnek a veterán járgányok motorjai a Balaton Classic Ramada Grand Prix-n! Eddig mintegy száz résztvevő jelezte indulását a szervezők felé, vagyis lesz mit megcsodálni a főbb nézői pontokon, Balatonalmádiban, Tihanyban és Balatonfüreden. Ebben az évben szülinapi felvonulás is lesz Füreden, rendhagyó módon megnyitják az oldtimerek előtt a Tagore-sétányt! A versenyzők eközben – a feledhetetlen hazai táj élvezete mellett – kőkemény harcot vívnak egymással a századmásodpercekért.

Az egyik legkedveltebb Oldtimer Szuperkupa® futam idén sem maradhat el! Ráadásul ez lesz az ötödik, a szülinapi hangulatban pedig több különleges eseménynek is részesei lehetnek azok, akik csatlakoznak a programokhoz valamelyik nézői ponton.

A mezőny Balatonalmádi főteréről indul és miután mintegy 200 kilométeres távot tesz meg - a Káli medence és a Balaton felvidék legszebb tájain, valamint érinti a leghíresebb Észak-balatoni turistavárosokat - visszatér Balatonalmádi csodás partjaira.

Miután közúti versenyről van szó, száguldásról szó sem lehet, az Oldtimer Szuperkupa® versenyein a közlekedési szabályok betartásával juthatnak el a veterán autósok egyik ellenőrző ponttól a másikig. Az időmérő szakaszokon századmásodpercre előírt időket kell a lehető legprecízebben teljesíteni.

Az idén Almádi és Füred mellett még nagyobb szerepet kap majd Tihany, ahol a tervek szerint talán egy hagyomány is újra elindulhat, de erről részleteket még nem árulunk el. Aki pedig Füredről ki se mozdulna, de érdeklik a csodálatos állapotban lévő veterán járgányok, elég elsétálnia a Tagore sétányra, ahol június 2-án szombaton, ebédidő táján az összes, a versenyben szereplő jármű végiggurul az egyébként a gépkocsi forgalom elől lezárt Balaton parti szakaszon.

Az egynapos verseny - szokás szerint - meglepetés kvalifikációval kezdődik. Az előző években a fűzfői bobokkal, majd Alfa Romeokkal és legutoljára Jungheinrich targoncával neveztek a gyakorlásra és kalandokra vágyó rutinos és újonc versenyzők. Idén, a pénteken már megérkező csapatok egy valódi, - a tervek szerint - a veszprémi óváros térre befutó prológon mérhetik össze tudásukat az eddig már jól ismert 1/100 időmérés szabályai alapján és egyben kvalifikálhatják magukat a szombati verseny rajtsorrendjébe.

Idén már 7 település polgármestere, illetve jegyzője indul a versenyen, és ha minden igaz, akkor a rajtot és a kihívás egyes állomásait élőben közvetítjük a honlapunkon!

A résztvevő járgányok csak 1980 előtt gyártott, eredeti autók lehetnek, érvényes forgalmival, műszaki vizsgával, biztosítással, de a szervezők egyéni elbírálása alapján, youngtimerek is indulhatnak.

A teljes verseny 4 futamból áll, a BALATON CLASSiC – RAMADA GRAND PRIX a második a sorban, melyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Az esemény a korábbi években az egyik legkedveltebb kihívás lett a versenyzők között.

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

További információ: www.balatonclassic.hu


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing