Újborok, koncertek, Márton napi fogások Szekszárdon

Koncertek, újborok, helyi termékek és Márton napi fogások várják az érdeklődőket szombaton Szekszárdon az önkormányzat és város turisztikai szervezeteinek programján; a gemenci erdőgazdaság lampionos kirándulásra hívja a természetbarátokat.

A Béla király téren hat szekszárdi pincészet kínálja borait, a szintén a főtéren felállítandó gourmet udvarban öt szekszárdi étterem tálal Márton napi fogásokat, és kávékülönlegességekből is ízelítőt kaphat a közönség. Lesz helyi termékek bemutatója és kóstolója, a termelői piacon kínálatában lekvárok, mézek, fűszerek, mézeskalács és kecskesajt szerepelnek.

A gasztronómia programot könnyű- és népzenei koncertek egészítik ki, amelyeken mások mellett Zsikó Zoltán zenekara játszik. A Garay élménypincében szekszárdi borászok tartanak tárlatvezetést, a Vármegyeházán a Wosinsky Mór Megyei Múzeum kézműves foglalkozásokkal és drámajátékkal várja a gyerekeket.

A tolnai megyeszékhelyen hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendeznek a város főterén a Márton naphoz kapcsolódó borgasztronómiai programot, amely később többnapos rendezvénnyé bővülhet - mondta Berlinger Attila, a Szekszárdi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjában ugyancsak szombaton családi programokat rendeznek: Márton napi históriás történetek, játékos vetélkedők és kirándulás várja a természetkedvelőket. A délután induló, három kilométeres túrát a kirándulók Nagyrezétig erdei vasúton, majd Pörbölyig vissza gyalog tehetik meg, a lampionos erdei séta érinti a nagyrezéti vadmegfigyelőt is.

 

 

MTI 2014. november 4., kedd 14:51


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing