Újabb fejlesztés. Megújul a fedett fürdő

Korszerű megoldások szolgálják a gyógyászati vendégek kényelmét
Ebben az évben a Zalakarosi Fürdő három átadást is jegyezhet: a közelmúltban elkészült szauna udvart már ünnepélyesen is a vendégek rendelkezésére bocsátották, a jelenleg próbaüzemben működő fedett vízi gyermekvilág átadási ünnepsége a közeljövőben várható...

... s hamarosan elkezdődik a fedett fürdő korszerűsítése is, melynek lezárásaként – karácsonyi ajándék gyanánt – egy újabb átadásnak lehetünk majd tanúi, részesei.
Köztudott, hogy a fedett részleg, a jellegzetes legyezőépület és környezete a legkorábban megépített része a Zalakarosi Fürdőnek – már csak emiatt is indokolt a megújítása. A változtatásokra okot ad az is, hogy ennek az épületnek a környezetében több szolgáltatási elem zsúfolódott össze: szaunák, gőz, merülő medence, termál-úszómedence, büfé, étterem, maga az épület zegzugos, sötét pihenőterekkel tűzdelt.

A felújítás során egyes helyiségcsoportok megszüntetésével, rendezésével, részleges és teljes bontásával egy összefüggő pihenő-, és rekreációs zóna alakul ki, új kerti kapcsolattal. A megújult fedett fürdő kettős megközelítése továbbra is megmarad, de az üvegfalakkal határolt közlekedők a tereket átláthatóvá teszik.

A legyezőszerű épület alatti medencetér padozatának és homlokzati üveg portáljának felújítása nem csupán az esztétikumot növeli, de a racionálisabb energiagazdálkodást is lehetővé teszi.

A munkálatok során a gyógyászati blokk belső udvarában egy gyógytorna medencét alakítanak ki. Új eleme lesz az épületnek a tervezett tágas lépcsőház és panorámalift, mely a fedett fürdőt, a strandkertet, és a kert szintjén lévő, ugyancsak megújuló étteremet köti majd össze. A meglévő étterem favázas, fedett vendégterét adó épületrész bontását követően létesül az új épületben a vendégtér, az e fölött lévő tetőterasz a fedett fürdő pihenőterét, s egyúttal a szolgáltatás színvonalát is növeli. Az étterem szintjén, a meglévő technológia és a belső vendégtér területén korszerű konyhatechnológia kialakítása tervezett, mely biztosítja a Fürdő vezetése által elvárt gasztronómiai szolgáltatás színvonalának emelését.

A tervezett új lépcsőház és panorámás lift alsó szintjén kap helyet az új férfi, női-, és akadálymentesen kialakított WC blokk.

A tervezett bővítmény előtti tér rendezésével a Fürdő fedett részéről a Strandkertbe érkező vendéget, a megcélzott szolgáltatások színvonalához igazodó környezet fogadja.

A munkálatok költségeit a fürdő pályázati és saját forrásból fedezi, a tényleges építkezés szeptember 2-án kezdődik és december közepén zárul.


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Eldőlt, melyik lett Az Év Fürdője 2019-ben
- Európa 26 legismertebb és legrangosabb gyógyszállodája egyesült az Ensana márka alatt
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing