Újabb fejlesztés a mezőkövesdi Zsóry fürdőben

Mintegy egymilliárd forint beruházás keretében új fedett élménymedencével, rendezvénytérrel, kalandpark jellegű játszótérrel bővül a mezőkövesdi Zsóry fürdő, valamint megújul az uszoda is - tájékoztatott a város önkormányzatának szóvivője szerdán.

A fejlesztés megvalósítására az európai uniós turisztikai attrakció-fejlesztési pályázata keretében nyert forrást a fürdőt működtető önkormányzati tulajdonú társaság - közölte Molnár Zsanett az MTI-vel.

A projekt tartalmazza az egyik épület korszerűsítését, a vendéglátó egységek felújítását, a körhullám medence bővítését újabb élményelemekkel, sportpálya létesítését és a meglévő strandröplabda-pálya felújítását - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a munkálatok az idén, késő tavasszal kezdődnek el, és a tervek szerint 2014 tavaszára elkészülnek az új, illetve megújult létesítmények.

Molnár Zsanett emlékeztetett: Mezőkövesd önkormányzata 2011-ben arról döntött, hogy kezdeményezi a fürdő területének gyógyhellyé nyilvánítását, az előkészítő dokumentáció elkészítésével pedig az Aquaprofit Zrt.-t bízta meg. Ennek nyomán 2013 januárjában elkészült a gyógyhely-fejlesztési program is, amely 2020-ig tartalmazza az elvégzendő feladatokat.

Arra számítanak, hogy az idén tavasszal Magyarország 15. gyógyhelyévé válhat a fürdő területe.

Az újabb fejlesztésre azt követően kerül sor, hogy a 2010-2011-es évben mintegy 1,2 milliárd forint értékű beruházás valósult meg a Zsóryban. Ennek keretében megújult az ikermedence, új öltözőépülettel, wellness-részleggel, gyermekmedencével, új beléptető-rendszerrel és kabinrendszerrel bővült a fürdő - idézte fel a referens.

 

MTI 2013. február 6., szerda 17:38


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing