Újabb 13 szálloda kapott Hotelstars csillagokat

Újabb 13 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy bíráló bizottsága, így az eddig regisztrált közel 500 magyarországi szálloda közül már 368 hotel jogosult a csillagok használatára - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
A 368 minősített hotel a magyarországi szállodai kapacitás több mint felét fedi le.

A Hotelstars.eu szállodaminősítési rendszer 2012 júniusában lett nemzeti védjegy, használata nem kötelező, de ha valaki minősítést használ, csak a Hotelstarst alkalmazhatja Magyarországon.

Az NGM, az MSZÉSZ és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló bíráló bizottság több fővárosi és vidéki szállodának adományozott védjegyet a sikeres pályázatot követően: a most minősített hotelek között van a budapesti Fortuna Szálloda- és Étteremhajó, a Hotel Zenit Budapest Palace, a gödöllői Erzsébet Királyné Szálloda, a noszvaji Oxigén Hotel Zen Spa, és a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsori Thermal and Wellness is.

A minősítések tapasztalatai szerint a szállodák nagy erőfeszítéseket tesznek termékeik és szolgáltatásaik fejlesztésére, ezáltal pedig a megcélzott kategória - csillagszám - elérésére. Ez sok esetben nem is főleg anyagi ráfordítást, új beruházást jelent, hanem a szolgáltatási kör bővítését, a színvonal emelését, amelynek eredményeként javul a hazai kínálat minősége - olvasható a közleményben.

 

 

MTI 2014. március 7., péntek 20:22


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing