Új turistacentrumot avattak a Mátrában

2015.10.02. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Az Országos Kékkörhöz kapcsolódó kerékpáros pihenőhellyé és turistacentrummá alakította a Mátrában fekvő Rudolf-tanyát az Egererdő Zrt., a 70 millió forintos beruházást a földművelésügyi miniszter avatta fel pénteken.

Fazekas Sándor köszöntőjében kiemelte: a fejlesztéssel a Mátra megismerését segítő kiindulóponttal lettek gazdagabbak a turisták. A 700 méter tengerszint felett fekvő Rudolf-tanya a kerékpáros turizmus fellegvára lehet - tette hozzá.

Felidézte: a kormány programjában szerepel az ország, az erdők bejárhatóvá tétele.

"Bízom benne, hogy ez a fejlesztés mind több természetjárót vonz majd. Fontos az is, hogy ezek a létesítmények hosszútávon szolgálják a turizmust" - mondta.

Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója a társaság közjóléti feladatait hangsúlyozva arról beszélt, hogy a korábban munkásszállásként szolgáló Rudolf-tanya immár igazi pihenő-, illetve szálláshellyé, "bringás központtá" vált.

Kitért rá: a 70 millió forintos beruházás révén összesen 72 embernek tudnak szállást biztosítani. A költségek zömét, mintegy 50 millió forintot pályázaton nyerte el a zrt., a többit saját erőként tették hozzá.

Az MTI kérdésére Jung László elmondta: az Egererdő 2010 óta tervszerűen újítja fel a turistaházait, erre eddig 2,1 milliárd forintot fordítottak. Ennek az összegnek mintegy 70 százaléka pályázati forrás volt. A Rudolf-tanya a negyedik felújított turistaházuk ebben a programban.

Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója a fejlesztéssel összefüggésben elsősorban az összefogás jelentőségét emelte ki.

Szavai szerint a magyarországi természetjárás reformját segíti az észak-magyarországi régióban a fejlesztésekre fordított 1,1 milliárd forintnyi pályázati forrás.

 

 

MTI 2015. október 2., péntek 13:00


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing