Új téli kulturális fesztivál a Városháza parkban

A Városháza parkban november 29. és december 24. között Advent Budapesten címmel új kulturális téli fesztivál indul útjára.
Az advent első hétvégéjén induló családi rendezvény elsősorban a budapestieket szólítja meg az ünnepvárás jegyében, újdonságként kulturális programokat kínálva.

A programsorozat olyan közösségi színteret hoz létre Budapest szívében, ahol a budapestiek és az ide látogató vendégek családias hangulatban tölthetik el az ünnepi felkészülés időszakát.

A Szabad Tér Színház által szervezett Téli Fesztivál kiemelt figyelmet fordít a kulturális értékek közvetítésére - hangsúlyozta Bán Teodóra, a színház ügyvezetője az MTI megkeresésére. Az adventi vasárnapokon a gyertyagyújtást neves előadók műsorai teszik még ünnepélyesebbé. A négy adventi hétvégén professzionális előadások, köztük a fővárosi fenntartású színházak ünnepi produkciói szerepelnek a programban. Emellett iskolás csoportok is érkeznek a határon túlról, hogy a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó betlehemes hagyományokat bemutassák.

A magyar kézműves és gasztronómiai érdekességeket kínáló vásári forgatag mellett a téren felállított fűthető Sátor Színház minden nap kulturális programmal várja a látogatókat. Hétköznap esténként Budapest legjobb hagyományőrző amatőr csoportjainak előadásai, továbbá művészeti intézmények hallgatóinak produkciói láthatók a Téli Fesztiválon.

Budapest 23 kerületének óvodás és iskolás csoportjai is lehetőséget kapnak, hogy hétköznapokon a Sátor Színházban bemutassák karácsonyi műsoraikat vagy megtartsák saját ünnepségüket.

A Városháza parkban állítják fel az ország egyik legnagyobb, 16 méteres karácsonyfáját, valamint egy 10 méter átmérőjű adventi koszorút is kiállítanak, amelynek gyertyáit ünnepélyes szertartás keretében gyújtják meg.

Bán Teodóra hozzátette: a hagyományos Vörösmarty téri karácsonyi vásárt is megrendezik, ez november 27-től várja a látogatókat.

 

 

MTI 2013. november 4., hétfő 17:51
Fotó wien.info 


Cikkajánló
- Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel!
- A SKULT13 márciusi programjai
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE
- PultAlól 4. - Hol volt hol nem volt
- 10 éve együtt a Badacsonyi Borvidék Budapesten is

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing