Új szállodát avatott Győrben a QUAESTOR-csoport

Egy négycsillagos, 3,5 milliárd forintból megépült hotel átadásával lezárult a QUAESTOR-csoport több mint 30 milliárdos ingatlanfejlesztése, az ETO Park projekt Győrben - hangzott el a szálloda keddi avatóünnepségén.

Tarsoly Csaba, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója az eseményen arról beszélt: az ETO Park Hotel kilencven embernek ad munkát, ezzel félezer közelébe emelkedett a komplexumban dolgozók száma. Hangsúlyozta, hogy nem támogatásokkal, munkanélküli segéllyel lehet egy országot felépíteni, hanem munkával, munkahelyteremtéssel.

Megemlítette: az első Orbán-kormány idején 900 milliós - végül 2006-ban kifizetett - támogatást kapott a stadion fejlesztése, a szállodaépítést negyedmilliárd forinttal támogatta az Új Széchenyi Terv, az ETO Parknak pedig félmilliárd forint értékű Rába-részvényt juttatott Győr városa azzal a feltétellel, hogy cserébe tizenöt évig sportolhassanak ott a helyi fiatalok. A négycsillagos szálloda 103 szobás, ebből öt lakosztály, kettő pedig mozgássérültek számára akadálymentesített szoba.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az eseményen arról beszélt, hogy jó helyre került a stadionfejlesztési támogatás és az Új Széchenyi Terv 250 millió forintja.

Mint mondta, négy létesítmény épült meg az ETO Park projekt részeként: egy "családbarát plaza", Közép-Európa legmodernebb sportkomplexuma, "amelyet Európában bárhol örömmel fogadnának el", labdarúgó-akadémia, kollégium és gimnázium, valamint az üzleti, a sport- és a konferenciaturizmust is kiszolgáló hotel.

A győri sportsikerekre utalva megjegyezte: a magyar sport ékkövei után a magyar stadionok ékköve is a kisalföldi megyeszékhelyé.

Borkai Zsolt (Fidesz), Győr polgármestere és a város fideszes országgyűlési képviselője, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kijelentette: az új szálloda révén továbbfejődhet a város amúgy is virágzó idegenforgalma, amely az idei esztendő első nyolc hónapjában harminc százalékkal több vendégéjszakát mondhatott magáénak, mint a gazdasági válság előtti időszakban.

 

MTI 2012. október 16., kedd 16:59


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével
- Meddőség ellen a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing