Új Sofitel szálloda nyitotta meg kapuit Türkmenisztánban

A méltán híres Sofitel luxus szállodalánc megnyitotta első szállodáját Közép Ázsiában, Türkmenisztánban, Ashgabat városában, mely a Karakum sivatagban helyezkedik el. A hivatalosan Sofitel Ashgabat Oguzkent névre keresztelt hotel impozáns kortárs épülete igazi oázisként magasodik a város fölé.

A Sofitel Ashgabat Oguzkent szálloda nem csak lélegzetelállító fekvésével hívja fel magára a figyelmet, hanem azokkal a minőségi szolgáltatásokkal is, melyekkel a világ minden táján megállhatná a helyét. 299 szobával rendelkezik, melyek közül 48 lakosztály nyújtja a luxus élményét a látogatóknak.

A14 elnöki lakosztály egyenként 325 m2 és mindegyik az ország történelmére utaló névvel rendelkezik. A lobby egy hatalmas szökőkút köré épült fel, mely fölött 12 emeletnyi előcsarnok magasodik.

Sofitel Ashgabat Oguzkent, luxusszálloda Türkmenisztán

A szállodában a szobákon kívül természetesen miden más helyiség is megtalálható, mely elengedhetetlen egy ilyen volumenű hotel működéséhez. Az egyedülálló tárgyaló terem több mint 800 nm2, mely akár 30 delegációt is fogadni képes a legkorszerűbb technikát biztosítva számukra. A 2500 nm2-es konferencia központban akár 1000 főnek is tudnak egyszerre megbeszélést vagy rendezvényt tartani.

A türkmenisztáni szálloda három étterme, három jellegzetes konyhát kínál, követve a szállodalánc világtrendjét, melynek lényege, hogy a francia konyha alapjaival kerül vegyítésre a világ minden tájáról érkező fúziós konyha. Az Amu Darja, Akhal Teke és a La Table éttermek különböző részein helyezkednek el a szinte égig érő szállodának. Míg az Amu Darja kozmopolita konyhát kínál, addig az Akhal Teke - mely egyébként a nemzeti kincsként számon tartott telivérről kapta a nevét - a hazai, török ízekre koncentrál, a La Table pedig, mely a legfelső szinten helyezkedik el, igazi francia kulináris élvezeteket nyújt.

A fitnesz és egészségközpont közel 1000 nm2-en helyezkedik el, 2 belső és 2 külső medencével, 12 masszázs szobával, 2 szaunával, 2 török fürdővel, manikűr-pedikűr részleggel, sok más szolgáltatás mellett.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing