Új Sipos Halászkert. Étterem és rendezvényhelyszín Óbudán

A legendás óbudai vendéglők legismertebbikének épülete már a 19. században is a vendéglátás szolgálatában állt. 1898-ban itt nyitotta meg Goldinger Márton a Központi Kávéházat. Az étterem előtt álló konflis-, majd taxiállomásnak is köszönhetően vendégköre Buda egészére és Pestre is kiterjedt.
Ez a kávéház csak egy volt a megszámlálhatatlanul sok vendéglátóhely közül, melyek a 19. század közepétől szinte Óbuda védjegyévé váltak.

A szűk kis utcácskákban egymást érték a vendéglők és kiskocsmák. Ebből a hangulatból mára csak a Halászkert legszűkebb környezete, a Fő tér és közvetlen környéke adhat némi ízelítőt...
Az épületet az 1980-as évek elején - egy  étterem megnyitásának szándékával - a szomszédos kis üzletekkel kibővítették és felújították. Ekkoriban még az volt a terv, hogy a Lajos utcában működő, patinás Sipos éttermet megszüntetik, így lett "Új Sipos" az 1983-ban megnyitott étterem neve.

A jelen
A mai étterem belső terei is igyekeznek őrizni az egykor volt hangulatot. A barátságos, vendéghívogató berendezés jóvoltából otthonosság árad a helyiségekből. Az étterem konyháját híven jellemzi a "magyaros" kifejezés - de a tiszteletre méltó hagyományokat a mai gasztronómiai trendek figyelembevételével igyekeznekk megőrizni.

A vendéglő belső terei remek rendezvényhelyszínt is kínálnak. Az étterem, a kisebb-nagyobb különtermek, a hangulatos belső kert, a pince, vagy a Vendelin bár akár összetett nagy rendezvények, akár kisebb partik helyszíneként szolgálhatnak. Az épület 3 közvetlen utcai bejárattal bír, így több esemény egyidejű befogadása sem akadály. És még nem is említettük a Fő térre nyitott hatalmas teraszt...

Nem csak céges rendezvények, de esküvők is tökéletes otthonra lelnek az étterem falai között. A hangulatos óbudai belváros, a macskaköves utcácskák, a polgármesteri hivatal és a templomok közelsége avatja ideális esküvő helyszínné.

Ismerje meg a helyszínt alaposabban a weben >>>
... vagy kérjen ajánlatot képviselőjüktől >>>


Cikkajánló
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing