Új rendezvénykonyha a Budapest Party Service-nél

A Budapest Party Service Kft. közel 10 éves fennállása óta a hazai rendezvénypiac jól ismert szereplője. Az új rendezvénykonyha létrejöttéről, a vele egy időben és helyen megnyitott Mákvirág Étteremről, valamint a jövőbeli tervekről kérdeztük a tulajdonos - ügyvezető igazgatót, Semsei Rudolfot.

Mi indokolta az új rendezvénykonyha létrehozását?

A rendezvények számának folyamatos növekedése és ezzel együtt a magas minőségi színvonal megőrzése érdekében a cég életében elérkezett a pillanat, amikor szükségessé vált egy új – a XXI. század élelmiszerbiztonsági előírásainak megfelelő - rendezvénykonyha kialakítása. Évek óta kerestük azt a minden szempontból megfelelő helyszínt, ahol kialakíthatjuk a cég új bázisát, a rendezvényeket kiszolgáló termelő konyhát. Az eddigi két kisebb rendezvénykonyha összevonásával egy új helyen került kialakításra az új, 470m2 alapterületű konyha. A konyha átvételével lehetőségünk nyílt egy meglévő étterem új köntösben és névvel való megnyitására és üzemeltetésére is.

Az étterem miért nem a VakVarjú nevet kapta, bővítve a meglévő sikeres éttermek sorát?

Nagyon sokat gondolkoztunk azon, hogy a VakVarjú brand-et folytassuk itt is, vagy egy merőben új – hazánkban még nem kifejezetten ismert – szolgáltatási formát vezessünk be. Az étterem eddig is a TV2 önkiszolgáló éttermeként működött és ez egy alapvetően új szolgáltatási típust követelt meg, mint a VakVarjú Éttermek. Ezt a fajta szolgáltatást egy teljesen új koncepcióban álmodtuk meg a Mákvirág Étteremben. Az étterem az igen népszerű svédasztalos önkiszolgáló rendszerben működik, ami teljes mértékben alkalmas arra, hogy mindenki a saját igényéhez, étvágyához igazodva állíthassa össze ebédjét. A menü kivételével az ételkínálat egységes áron, súlymértékben került meghatározásra. Ezzel teljesen új megvilágításba helyeztük az önkiszolgáló éttermekről kialakult korábbi képet.

Hol található az új konyha? Rögtön be lehetett költözni vagy felújítást igényelt?

Az új konyha a XIV. kerületben, egy meglévő épületben kapott helyet, amelynek helyiségei padlótól a plafonig teljes felújításon, átépítésen estek át. Hosszas előkészületek és közel 2 hónapos munkálatok előzték meg a szeptember közepén történt indulást. Úgy terveztük, hogy a rendezvénykonyha a csapattal egyetemben a rendezvényszezonra álljon készen, de a próbafőzések már korábban elkezdődtek, a kivitelező csapat legnagyobb örömére.

Milyen berendezésekkel és technológiával működik?

A rendezvénykonyhát újonnan vásárolt nagy kapacitású, modern gépekkel szereltük fel. A kor követelményeinek megfelelő sokkoló kamrák, hűtő és fagyasztókamrák, expediáló helyiségek kerültek kialakításra. Ezekkel a tárgyi feltételekkel zökkenőmenetesen tudjuk biztosítani a nagy létszámú rendezvények biztonságos lebonyolítását, illetve az egy azon időpontban lebonyolításra kerülő rendezvények magas színvonalú kiszolgálását.

Budapest Party Service. HOL Magazin 2012.

Milyen típusú rendezvények kiszolgálását teszi lehetővé az új konyha?

Az új konyhánk az egészen kis létszámú rendezvényektől a több ezer fős rendezvényekig alkalmas a tökéletes vendéglátás előkészítésére és lebonyolítására.

A kialakított cook&chill technológiának köszönhetően úgy lehet egyszerre 1800 adag ételt biztonságosan elkészíteni, hogy a technológia egyes lépéseit ezen adagszám esetén egyszerre lehet elvégezni. Ez az adag nem a napi mennyiséget jelenti, hanem azt, hogy egy időben ekkora mennyiségű ételt tudunk sütni, „sokkolni” és regenerálni.

A konyha kapacitása és az új technológiai eljárások lehetővé teszik, hogy sok alapanyagot - saját ízlésvilágunknak megfelelően - magunk állítsunk elő a konyhán. Ilyenek lehetnek többek között a lekvárok, házi készítésű kolbászok, szalámik, füstölt áruk. Alkalmassá váltunk arra is, hogy nagyobb létszámú rendezvényeken is alkalmazzunk olyan eljárásokat, amit az eddigi kapacitásaink nem tettek lehetővé. Gondolok itt például a kézműves fogások elkészítésére, - mint mondjuk egy fehér csokoládés libamáj bonbon - a sous vide-ált ételekre, vagy akár a molekuláris konyha izgalmas világára. Az élelmiszerbiztonság számunkra továbbra is az egyik legfontosabb szempont, de az iránti törekvésünk, hogy minél magasabb színvonalú vendéglátást biztosítsunk, töretlen.

A rendezvények előtt továbbra is van lehetőség próbaétkezésekre?

Természetesen igen. Korábban a VakVarjú Éttermekben nyílt erre lehetőség, amely lehetőség továbbra is fennáll a partnereink részére. Szeptembertől azonban alapvetően az új konyhához kapcsolódó vendéglátó egységünkben, a MÁKVIRÁG Étteremben bonyolítjuk a próbaétkezéseket.

Mennyiben újult meg a személyzet?

Történt némi átszervezés, az új rendezvénykonyhát a budai VakVarjú Vendéglő korábbi chef-je, Szabó Zsolt vezeti. Emellett a konyha szakmai csapatát olyan magasan képzett szakácsokkal és tanácsadókkal egészítettük ki, akik jártasak a mai gasztronómiai trendekben, legyen szó a fine dining vagy molekuláris gasztronómiáról.

Számítanak-e változásokra a megrendelők körében?

Jelenlegi megrendelőinket, partnereinket sokkal könnyebben és gyorsabban ki tudjuk szolgálni az új konyhai kapacitással, ezáltal bővülnek lehetőségeink, hogy egy időben több, nagyobb létszámú rendezvényt bonyolítsunk le. Partnereink a jövőben is az eddig megszokott, magas minőségű catering szolgáltatásra számíthatnak, de az eddigi jól ismert ízek és színvonal mellett újabb, exkluzívabb menüsorokkal igyekszünk kedveskedni azon régi és új partnereinknek, akik szeretnék jobban megismerni a gasztronómia kulinárisabb oldalát is.

 

További információ:

Budapest Party Service Kft.

1061 Budapest, Paulay Ede u. 7.

Telefon: 06 1/ 799-5550

E-mail: info@budapestps.hu

www.budapestpartyservice.hu


Cikkajánló
- Creppy PalacsintaHáz és franchise
- Gundelből a Hungexpohoz. Gloviczki Ákos.
- Aki azt csinálja, amit mond
- Új konyhafőnök az Arany Kaviárban
- Ferencz Gábor séfet kérdeztük

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing