Új látványosságokkal és állatokkal ünnepel az idén 20 éves Nyíregyházi Állatpark

2016.03.17. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Turizmus

A Dél-Amerika és az Andok állatvilágát bemutató látványossággal, új állatokkal, valamint számos érdekes programmal és kedvezménnyel várja a látogatókat az idén húszéves Nyíregyházi Állatpark.

A sóstógyógyfürdői látványosság 1996 szeptemberében kezdte meg működését Sóstó Erdei Szabadidőpark néven, az első bemutatott állat pedig Elek, az oroszlán volt, amely 2015 végén pusztult el 19 éves korában. Ma már ötszáz faj több mint ötezer egyedét tekintheti meg a közönség - mondta Gajdos László, a park igazgatója a csütörtöki évadnyitó sajtótájékoztatón.

A tavaly 450 ezer látogatót fogadó állatkert a húszéves jubileum alkalmából ünnepségsorozatot indít, amelynek első nagyobb eseménye a húsvétkor megnyíló Andok világa lesz. A kalandparkszerűen berendezett kéthektáros épületegyüttesben és környékén elsősorban Dél-Amerika és az Andok állatvilágát mutatják be húsz faj mintegy száz egyedén keresztül: függőhidakon áthaladva például tapírok, nanduk, jaguárok, kapucinus majmok, valamint ormányos- és pápaszemes medvék lesznek láthatók szinte testközelből. A létesítményben kialakítottak egy inka templomot, amelyben az Andok egykori indián őslakosainak kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az újdonságok sorában áprilisban az ausztrál kifutó megnyitása következik a kontinens jellegzetes állataival, így a vörös óriáskengurukkal vagy az ausztráliai vadkutyákkal, azaz a dingókkal.

Idén néhány különleges állatfaj szaporulatában bíznak a szakemberek, ezen kívül több ritka állat is érkezik a parkba - jelezte a részletek említése nélkül az igazgató. Gajdos László hozzátette, velük és a már az Andok világában élő állatokkal együtt a nyíregyházi állatgyűjtemény nagysága idén elérheti a hatezer egyedet.

Az ünnepségsorozat keretében képzőművészeti és fotókiállításokat szerveznek, kedvezményeket vezetnek be, nyeremény- és utazási játékokat indítanak, és szinte ingyen, mindössze kétszáz forintos regisztrációs jegy ellenében mehetnek be a parkba azok, akik ebben az évben ünneplik huszadik születésnapjukat. A nyári hónapokban minden héten kulturális és zenei műsorral, bábszínházzal várják a kilátogatókat, emellett folytatódik a nagyon népszerű tevegelés, a madár- és fókashow; utóbbiban egyébként a két új oroszlánfóka is bemutatkozik.

Gajdos László megemlítette, a szálláshelyfejlesztés keretében márciustól a park területén lévő Hotel Dzsungel mellett a Sóstói-erdő szélén, az állatparktól három kilométerre fekvő Ózon Hotelben is megszállhatnak a vendégek. A várostól átvett szállodát ezentúl a park működteti: a 19 szobás szálló mellett játszóteret és kisállat-simogatót alakítanak ki, és felújították a létesítmény éttermét is.

 

 

MTI 2016. március 17., csütörtök 13:26

 

 

 


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing