Új ízekkel kényeztet a Salon!

Az őszi, téli ízvilághoz igazítja étlapját a New York Palota Salon étterme. Wolf András chef az új ízek megalkotásakor nem tágított eredeti vezérlő elvétől: a magyar esszenciális gasztronómia megtartásától. Vagyis aki a őszi-téli szezonban tér be ide, a már megszokott színvonalon, de új ízkombinációkban élvezheti a fine dining konyha fogásait.

Az őszi, téli időszak is tartogat színes ízeket. Nem is akármilyeneket! A sütőtök, a cékla és a lencse jellemzően ebben a szezonban fellelhető alapanyagok. Hogy milyen formában köszönnek vissza tányérunkról, az csupán a chef kreativitásán múlik. Wolf András, a New York Palota Salon Éttermének chefje most sem okoz csalódást, hiszen nem fukarkodott az újszerű megoldásokkal.

Az új étlapon olyan különlegességek jelennek meg, mint a Tejesbárány sütőtökkel és lencsével, a Folyami-rák halkocsonya zöldborsóval, a desszerteket pedig egy régi-új ismerős, a Mákosnudli képviseli.

Mákos nudli a Salon étteremben. HOL Magazin 2012.

Az esszenciális magyar gasztronómia nem csak egy jó étel elfogyasztását jelenti, minden mást is magába foglal, ami új és tradicionális egyben. A Salon az ételek totális átalakítása ellenére kitart a hagyományos ízek megtartása mellett. Az íz, a szín, a textúra, az illat és a forma művészi harmóniája, melyből az íz állandó elem, míg az egyéb jellemzők szabadon változtathatók - a kreatív alkotás területe. Ez a filozófia vezérli Wolf Andrást is, hiszen amit tesz, az nem más, mint egy önkifejezés, az ő személyiségének tükrözése. Ragaszkodás a tradicionális és tiszteletre méltó magyar ízekhez, miközben az alkotóelemek új formában jelennek meg. A chef főként magyar alapanyagokat, magyar konyhatechnikai megoldásokat használ, a menüket pedig magyar kézműves borokkal kíséri. Fontos kiemelni a szezonális jelleget, hiszen a kifutó alapanyagokat nem pótolják külföldről. Mindezt pedig párosítják a fine dining eleganciájával, amely különleges fényt ad az alkalmaknak. A Salon legfontosabb célja a hagyományos magyar ízek modern megfogalmazása.

New York Palota Salon Étterem

Budapest, Erzsébet körút 9-11.


Cikkajánló
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing