Új helyszínre költözik a budapesti Oktoberfest

2014.09.16. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

 

Új helyszínen, a Városligeti Műjégpályán várja a sörök és a fesztiválhangulat szerelmeseit a második budapesti Oktoberfest október 9. és 12. között.

A világhírű müncheni Oktoberfesten - ahol tavaly mintegy 6,5 millióan ürítették korsóikat az egyenként tízezer fős sátrakban - kizárólag német sörök fogyaszthatók, az ennek mintájára megrendezett budapesti programsorozaton azonban a német sörök mellett magyar kézműves termékeket és egzotikus országok söreit is megkóstolhatják a látogatók - mondta el a fesztivált beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Necz István főszervező.

Hozzátette, hogy sörös ételeket, és speciális eljárással zselésített italokat, vagyis különleges sör- és pálinkazselét is kínálnak a háromnapos rendezvényen.

A Budapest utca a főváros kedvelt szórakozóhelyeinek, pubjainak, street food egységeinek kínálatával készül, és a gasztronómiai élvezetek mellett szerephez jut a kultúra is: a Színházak főutcáján hat a Budapesti Operettszínház, a Thália Színház, az Új Színház, a Játékszín, a Karinthy Színpad és a Holdvilág Kamaraszínpad kínál előadásokat.

Összesen mintegy tízezer négyzetméternyi területet fed be sátraival az idei budapesti Oktoberfest, amelyen olyan előadók is színpadra lépnek, mint Fenyő Miklós, Korda György és Balázs Klári, Csepregi Éva, az Animal Cannibals, a Beatrice vagy Geszti Péter és a Gringo Sztár. De lesz sramliszínpad, esténként sváb utcabál, kalandpark és az Álomautó Múzeum nagyszabású autós showja is szórakoztatja a vendégeket.

A részletes program a www.oktoberfestbudapest.hu internetes oldalon található.

Az eredeti, müncheni Oktoberfest több mint kétszáz éves múltra tekint vissza: 1810-ben a München melletti Terézia-mezőn ünnepelték meg Lajos trónörökös, a későbbi I. Lajos király és Terézia Sarolta szász hercegnő házasságkötését, az ünnepségre pedig a város minden lakosa hivatalos volt. Az ezt követően szinte minden éven megrendezett fesztivál egyre nagyobb méreteket öltött, és világhírű népünnepéllyé vált.

 

 

MTI 2014. szeptember 15., hétfő 13:24


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing