Új évszak - új étlap a Salon Étteremben

Harmóniában a tavasszal

A tavasz már megérintette a New York Palota Salon Éttermének konyháját is. Könnyed, ízletes, harmonikus ételekbe csempészték a kikelet, a frissesség és a napfény ízét.
Wolf András chef a legfrissebb tavaszi alapanyagok felhasználásával várja a fine dining konyha szerelmeseit. Az ételek nem csak zamatosak, de megjelenésükben visszaadják a vidámság és az újjáéledő természet hangulatát.

Az étlap kialakításakor figyelembe vették a szezonális lehetőségeket és a magyar gasztronómiai sajátosságokat. Hogy főként a hazai alapanyagok milyen formában köszönnek vissza tányérunkról, az csupán a chef kreativitásán múlik. Wolf András, a New York Palota Salon Éttermének chefje most sem okoz csalódást, hiszen nem fukarkodott az újszerű megoldásokkal. Az új ízek megalkotásakor nem tágított eredeti vezérlő elvétől: a magyar esszenciális gasztronómia megtartásától.

Bárány, sütőtök, lencse. HOL Magazin 2013.

Az esszenciális magyar gasztronómia nem csak egy jó étel elfogyasztását jelenti, minden mást is magába foglal, ami új és tradicionális egyben. A Salon az ételek totális átalakítása ellenére kitart a hagyományos ízek megtartása mellett. Az íz, a szín, a textúra, az illat és a forma művészi harmóniája, melyből az íz állandó elem, míg az egyéb jellemzők szabadon változtathatók - a kreatív alkotás területe. Ez a filozófia vezérli Wolf Andrást is, hiszen amit tesz, az nem más, mint egy önkifejezés, az ő személyiségének tükrözése. Ragaszkodás a tradicionális és tiszteletre méltó magyar ízekhez, miközben az alkotóelemek új formában jelennek meg.

Lúdlábtorta. HOL Magazin 2013.

Ízelítő az új Salon étlapról:

Előétel: Enyhén füstölt pisztráng waldorf salátával – előétel

Főétel: Bárány sütőtökkel és lencsével

Desszert: Rákóczi túrós, Lúdlábtorta

 

New York Palota Salon Étterem

Budapest, Erzsébet körút 9-11.

Rákóczi túrós. HOL Magazin 2013.


Cikkajánló
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing