Új étterem nyílt Budán

2014.09.11. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

 

Tanti néven nyitott meg a Hegyvidék új étterme az Apor Vilmos téren. A Pesti István séf által vezetett konyhában a magyar polgári gasztronómia hagyományaiból merítő, letisztult fogások készülnek mai felfogásban, korszerű technológiák felhasználásával.

„A Tanti névre azért esett a választásunk, mert kifejezi azt az otthonosságot és családias hangulatot, amit meg szeretnénk itt teremteni. A koncepciónk szerint elsőrangú ételeket és kiszolgálást kapnak a vendégeink, de nem kell feszengeniük – bármikor betérhetnek hozzánk, legyen szó akár egy gyors, egyedül elköltött ebédről, vagy egy nagy családi ünnepségről.” – mondta Pesti István.

A visszajelzések pozitívak, és az étterem vezetői azt remélik, hogy a tervezett további változtatásokkal (melyek leginkább az enteriőrt érintik) még jobban meg fogják szeretni a vendégek a helyet. A Tanti ugyanis még nem nyerte el végleges formáját, mert lényegében két hét alatt kellett az előző itt található étterem bezárását követően az ide elképzelt hangulatot megteremteni. Ezért még számos kisebb-nagyobb átalakítás várható még, így a vendégek még többször találkozhatnak új elemekkel a térben.

A konyha azonban már most magán viseli Pesti István kézjegyét és az étlap stílusa nem fog változni: a magyar gasztronómiát párosítja skandináv egyszerűséggel, tiszta ízekkel.

Pesti Istvánról

Pesti István séf hosszú utat járt be a magyar gasztronómiában. Pályáját a Hotel Hungariában kezdte, majd több váltás után a Cyrano és a Cosmo éttermekben folytatta. Ez utóbbiban hét és fél évig dolgozott, itt vált szakácsból konyhafőnökké és itt kezdte el azt a munkát, melyet később a Babelnél teljesített ki, csapatával számos szakmai elismerést aratva. Ezt követően többek között a Baldaszti’s Kitchen és Grand éttermek konyháit vezette. A Tantiban a korábbiaktól eltérő stílust képvisel, nagy hangsúlyt helyezve a letisztultságra, a fogások élményszerűségére.

A Tantiról

A tanti sokak emlékei között él élénken, felidézve nagy családi eseményeket, zajos látogatásokat, sorsfordító kupaktanácsokat és az ezeket kísérő gazdag ételeket. A nagynéni mindenhol ott van, még akkor is, ha nincs. Jelenléte intenzív, vígasztaló, végigkíséri életünk legfontosabb fordulópontjait.

A Tanti étterem ezt az otthonosságot szeretné nyújtani. Olyan hellyé szeretne válni, ahol hétköznapokon és családi ünnepeken egyaránt jól érezhetik magukat a vendégek. A klasszikus polgári konyha fogásait kínálják itt, melyek elkészítése során a tradicionális és mai technológiákat vegyítik egymással. Ezáltal a jól ismert ízek megmaradnak, de a receptek evolúciójának köszönhetően az az ételeket letisztultabb formában tálalják.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing