Új elnök a Forster Központ élén

2015.06.01. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Sárváry István, a Miniszterelnökség eddigi kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a Forster Központ új elnöke - jelentette be L. Simon László parlamenti államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
Sárváry István Sághi Attilát váltja a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ élén hétfői hatállyal. Sághi Attila közös megegyezéssel távozik a posztról.

L. Simon László elmondta, hogy Sárváry István helyére nem neveznek ki új helyettes államtitkárt. Hozzátette: a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárságán a jövőben egyetlen helyettes államtitkár lesz, ez megtakarítást jelent majd.

A Miniszterelnökség közleménye szerint a Forster Központ felügyeletét is ellátó L. Simon László javaslatára nevezte ki Sárváry Istvánt a központ elnökének június 1-jei hatállyal Lázár János Miniszterelnökséget irányító miniszter.

"Sárváry István a harmadik Orbán-kormány megalakulása óta a Miniszterelnökség kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott. A közgazdász végzettségű szakember ezt megelőzőn a Várkert Bazár felújításában a munkákat irányító kormánybiztosság munkatársaként vett részt, illetve igazgatója és stratégiai igazgatója volt a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft.-nek" - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint az új elnök legfontosabb feladata az elmúlt évben előkészített Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram elindítása, a Nemzeti Hauszmann Terv megvalósításának támogatása, valamint a Forster Központ további megerősítése.

Sárváry István eddigi feladatait részben a Forster Központ, részben pedig Puskás Imre kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár veszi át - közölte a Miniszterelnökség.

 

MTI 2015. június 1., hétfő 13:34


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Nyolcadik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- 29. Farmer Expó: az akarat diadala
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing