Turisztikai Ügynökség: több száz milliárd forint turisztikai fejlesztésre

2017.01.19. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

A kormány az idén 10 milliárd forintot különített el a szálláshelyek fejlesztésére, valamint több száz milliárd forintot fordít, részben európai uniós, részben költségvetési forrásokból a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek megerősítésére - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese kedden.

Princzinger Péter kiemelte: idén indul el az az 5 éves program, amelynek révén minden magyar kereskedelmi szálláshely egy fokozatot, egy csillagot javíthat a jelenlegi besorolásán.

A turizmus fejlesztésének új iránya egyebek mellett a minőségi szolgáltatások fejlesztése, valamint, hogy a turizmusból, ami jelenleg túlnyomó részt csak Budapestre és a Balatonra koncentrálódik, a jövőben a vidék Magyarországa is vegye ki a részét - tette hozzá.

Az MTÜ vezérigazgató-helyettese a tavalyi forgalmi adatokról elmondta: 2016 első tizenegy hónapjában a külföldi és a belföldi vendégek 26 millió vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon, ez a szám meghaladta az előző év azonos időszakának adatait.

 

 

 

 

MTI 2017. január 17., kedd 10:42

Foto hirado.hu


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing