Turisztikai ügynökség: tízezer látogatóra számítanak a V4 vasárnapon

2017.10.08. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Tízezer látogatóra számítanak a visegrádi országok nemzeti értékeit bemutató, V4 vasárnap elnevezésű rendezvényen a fővárosi Várkert Bazárnál - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Princzinger Péter a helyszínen nyilatkozva felidézte: a visegrádi együttműködés, amely 1991-ben jött létre, elsősorban politikai, diplomáciai, gazdasági összefogás.

A V4 vasárnap megrendezésével az volt a cél, hogy ezt a politikai "képződményt" közelebb vigyék az emberekhez, "életszerűbbé tegyék" - mondta. Ehhez azt tartották a legjobb eszköznek, ha az érdeklődők megismerhetik a másik országok kultúráját - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: mindenkit várnak, nincs se belépődíj, se regisztráció, a látogatók kóstolhatnak, zenét hallgathatnak vagy éppen játékszereket készíthetnek. Az eddigi zenei program katonazenekarok produkcióiból állt, délután következnek a dzsessz- és világzenei előadások.

Közlése szerint jelenleg is több ezer ember vesz részt a rendezvényen, amely este 6 óráig tart, így nem túlzás azt állítani, hogy "tízezres nagyságrendben" számítanak látogatókra.

Princzinger Péter kitért arra is, hogy a rendezvénynek a következő egy évben Magyarországon biztosan lesz folytatása, hétvégenként lesz valamilyen V4-es kötődésű program, koncertek, képzőművészeti, iparművészeti bemutatók vagy éppen sportversenyek.

 

 

 

 

MTI 2017. október 8., vasárnap 15:12


Cikkajánló
- Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel!
- A SKULT13 márciusi programjai
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE
- PultAlól 4. - Hol volt hol nem volt
- 10 éve együtt a Badacsonyi Borvidék Budapesten is

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing