Turisztikai ügynökség: tízezer látogatóra számítanak a V4 vasárnapon

2017.10.08. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Tízezer látogatóra számítanak a visegrádi országok nemzeti értékeit bemutató, V4 vasárnap elnevezésű rendezvényen a fővárosi Várkert Bazárnál - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Princzinger Péter a helyszínen nyilatkozva felidézte: a visegrádi együttműködés, amely 1991-ben jött létre, elsősorban politikai, diplomáciai, gazdasági összefogás.

A V4 vasárnap megrendezésével az volt a cél, hogy ezt a politikai "képződményt" közelebb vigyék az emberekhez, "életszerűbbé tegyék" - mondta. Ehhez azt tartották a legjobb eszköznek, ha az érdeklődők megismerhetik a másik országok kultúráját - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: mindenkit várnak, nincs se belépődíj, se regisztráció, a látogatók kóstolhatnak, zenét hallgathatnak vagy éppen játékszereket készíthetnek. Az eddigi zenei program katonazenekarok produkcióiból állt, délután következnek a dzsessz- és világzenei előadások.

Közlése szerint jelenleg is több ezer ember vesz részt a rendezvényen, amely este 6 óráig tart, így nem túlzás azt állítani, hogy "tízezres nagyságrendben" számítanak látogatókra.

Princzinger Péter kitért arra is, hogy a rendezvénynek a következő egy évben Magyarországon biztosan lesz folytatása, hétvégenként lesz valamilyen V4-es kötődésű program, koncertek, képzőművészeti, iparművészeti bemutatók vagy éppen sportversenyek.

 

 

 

 

MTI 2017. október 8., vasárnap 15:12


Cikkajánló
- Pancs - Design és Gasztroplacc
- Abigél-maratonra hív a Petőfi Irodalmi Múzeum
- Aranytíz 2018 január
- Decemberben izgalmas élőkoncertek és különleges karácsonyi ajándék várja az utasokat a Budapest Airport terminálján
- Egy hónap múlva Ortodox Karácsony a Belvárosi Főplébániatemplomban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing