Turisztikai ügynökség: évről évre többen nyaralnak a Balatonnál

2016.06.30. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Évről évre többen nyaralnak a Balatonnál, a vendégéjszakák száma évente átlagosan 150 ezerrel, 3-5 százalékkal nő, és az idén is hasonló emelkedés várható - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) belföldi igazgatója

Mártonné Máthé Kinga kiemelte: 1,5 millió vendég ötmillió vendégéjszakát tölt a tónál évente. Mivel az elmúlt években nőtt a magyar családok fizetőképessége, a vendégek 75 százaléka magyar, 25 százaléka külföldi. A szolgáltatók is rájöttek arra, hogy a magyar vendég jó vendég, és átlagosan többet költ a Balatonnál szálláshelyre, mint a külföldi - tette hozzá.

A szálláshelyek kapacitása a déli és az északi parton is nőtt, 95 százalékuk télen is nyitva tart. A hosszú hétvégéken egész évben teltház van a tónál, és fontos, hogy a klasszikus nyári balatoni szezonon túl ősszel vagy télen is többen pihenjenek a Balatonon - tette hozzá.

A magyarok utazási kedve érezhetően megnőtt, a teljes magyarországi 25 millió vendégéjszaka 50 százaléka belföldi - húzta alá.

 

 

MTI 2016. június 28., kedd 9:42

Fotó kozepsuli.hu


Cikkajánló
- Turisztikai Ügynökség: csökkent a turizmus szezonalitása és területi koncentráltsága
- Harmincnégy balatoni strandon loboghat Kék Hullám Zászló
- Guller Zoltán: az új turisztikai ország márkát a világ turizmus napján jelentik be Budapesten
- Milliárdos fejlesztések Hajdúszoboszlón
- A Red Bull Air Race jelentősen hozzájárul a magyar turizmus sikeréhez

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing