Turisztikai ügynökség: Budapest a 16. legkedveltebb konferenciahelyszín a világon

2017.05.12. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Budapest a 16., Magyarország pedig már a 33. a nemzetközi konferenciahelyszínek világranglistáján, egy év alatt 3-3 helyet léptek előre - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (International Congress and Convention Association - ICCA) május 8-án publikálta 2016-os statisztikai összefoglalóját, mely szerint a magyar főváros olyan városokat utasított maga mögé, mint például Róma, Edinburgh, Stockholm, Hongkong vagy Isztambul.

Az ICCA közel 12 300 szakmai rendezvényt regisztrált 2016-ban a világon. A lista alapján a városokat tekintve a legtöbb eseményt Párizsban szervezték, a második helyen Bécs áll, míg a harmadik Barcelona.

Országos bontásban vizsgálva az adatokat a legtöbb rendezvényt az Amerikai Egyesült Államokban szervezték, míg a rangsor második helyén Németország, a harmadikon pedig az Egyesült Királyság áll.

A kontinensek versenyében a legkedveltebb konferenciahelyszín Európa, ahol az események több mint fele zajlott. Európát az Ázsia- és Közel-Kelet régió, valamint Latin- és Észak-Amerika követi.

 

 

 

 

MTI 2017. május 11., csütörtök 19:03


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing