Turisztikai ügynökség - A magyarok több mint fele tervez utazást nyáron

2017.06.23. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legfrissebb kutatása szerint a magyar háztartások több mint fele, 51 százaléka tervez főszezoni utazást, míg 2012-ben a megkérdezett háztartásoknak még csupán a 36 százaléka tervezte ezt - mondta Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán szerdán.

Hozzátette: ez azt mutatja, hogy az embereknek több pénze van utazni, a gazdaság erősödik. Az összes tervezett utazás 63,5 százalékát belföldön tervezik eltölteni, a tervezett úti célok között a Balaton áll az első helyen.

"A turisztikában dolgozók célja, hogy minél többen Magyarországot válasszák, és ne külföldön költsék el utazásra a pénzüket" - fogalmazott. Elindítottak egy kampányt a belföldi turizmus élénkítésére, amelynek fő üzenete, hogy érdemes idehaza keresni az élményeket, nem kell külföldre utazni egy jó nyaralásért - mondta. A kampány azért is indult, mert a családok 25 százaléka még nem döntötte el, hova utazik.

 

 

 

 

MTI 2017. június 21., szerda 9:15


Cikkajánló
- Márton-napi libalakoma a Várban
- Egészségesen, Tománosan. Megjelent Tomán Szabina első szakácskönyve
- Aranytíz 2017 december
- Kiváló évjárat a pincékben. Dél-balatoni évjáratjelentés 2017
- Tavaszig a kormány elé kerülhet az egészségturisztikai stratégia

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing