Turisztikai fejlesztések indulnak Keszthelyen

A tourinform iroda szolgáltatásainak bővítésével, a kerékpárosok lehetőségeinek javításával, továbbá rendezvények megtartását és kiadványok terjesztését segítő beruházásokkal indul márciusban a turisztikai fejlesztés Keszthelyen - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület még a múlt év szeptemberében nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán 47 millió forintot a beruházásokra, ez az összeg a költségek 85 százalékát fedezi.

Első körben a helyi tourinform iroda szolgáltatásainak a bővítése kezdődik meg, ennek keretében a csomagmegőrzéshez és kerékpáros centrum kialakításához új helyiségeket alakítanak ki, de a háttérmunka biztosításához az irodát is bővítik. Emellett a helyiségeket akadálymentesítik a kerekesszékkel közlekedők számára.

A kerékpáros turizmus erősítése érdekében utcai biciklitárolókat, kerékpáros közlekedési táblákat és információs táblákat helyeznek ki, kerékpárszállító eszközöket szereznek be. A fejlesztésekkel a nyugat-balatoni kerékpáros hálózatot is bővítik.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a kulturális turizmus feltételeinek javítását szolgálja egy nagyméretű rendezvénysátor és a szükséges székek vásárlása, így a városi programokat nem zavarják majd az időjárási viszontagságok. A vendégéjszakák növelését, illetve a település kulturális hírnevének öregbítését szem előtt tartva támogatnak a pályázati keretből turisztikai érdeklődésre számot tartó és ezzel hosszabb távon is vonzerőt jelentő rendezvényeket.

A városi információs hálózat továbbfejlesztéseként a parkolókban térképadagoló automatákat és érintőképernyős információs készülékeket helyeznek el, illetve új kiadványokat és ajándéktárgyakat is kínálnak majd. Az M7-es autópálya balatonszentgyörgyi leágazójának mindkét oldalán a Festetics-kastélyt ábrázoló, Keszthelyt jelző turisztikai táblákat állítanak fel.

A keszthelyi városháza közlése szerint a márciusban induló turisztikai fejlesztések várhatóan 2014 márciusáig fejeződnek be.

 

MTI 2012. március 24., szombat 6:00


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing